Slovenija
32 ogledov

Tudi nova delovna mesta

Načrte razvojnega centra ZEL-EN sta predstavila Primož Gabrič in Andrej Predin. Žurnal24 main
Razvojni centri. Država bo v jugovzhodni Sloveniji sofinancirala štiri.

Novo mesto, Krško. Država bo s 23 milijoni evrov sofinancirala razvojne centre v jugovzhodni Sloveniji. Največ je z 10,6 milijona evrov dobila Krka s partnerji, ki bo ustanovila Farmacevtsko gospodarsko središče Slovenije – Farma GRS.

Denar za 17 projektov
Razvojni centri. Na razpisu za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj je ministrstvo za gospodarstvo razdelilo 180 milijonov evrov. S tem denarjem bo sofinanciralo 17 razvojnih centrov. Skupna vrednost teh projektov sicer znaša 425 milijonov evrov.

Vsaj 60 zaposlitev
Vrednost celotnega projekta je 45 milijonov evrov. Center bo zagotovil najmanj 31 delovnih mest z najvišjo dodano vrednostjo in bo vseboval najmodernejšo infrastrukturo za razvoj in raziskave s področja farmacije,” so nam povedali v službi za odnose z javnostmi te tovarne.

Krška fakulteta za energetiko s partnerji bo vzpostavila razvojni center obnovljive in trajnostne energetike z delovnim imenom ZEL-EN. Projekt je vreden 13,4 milijona evrov. “V razvojnem centru se bo neposredno zaposlilo vsaj 30 ljudi, posredno pa bo delovanje centra prispevalo k zaposlitvi večjega števila kadrov tudi zunaj centra,” so povedali na včerajšnji novinarski konferenci.

Brez odgovorov
Iz podjetij TPV in Novoline odgovorov o tem, kako bodo porabili državni denar in koliko novih delovnih mest bo projekt prinesel, nismo dobili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.