Slovenija
12 ogledov

Tudi občini dolgujejo

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Milijonski zneski. Največ je MOM dolžna SVLR. Obrambno ministrstvo še ne ve, koliko bodo dali.

Maribor. “Ministrstvo za obrambo nam je dolžno okoli milijon evrov. To pa ni edina državna institucija, ki Mestni občini Maribor (MOM) dolguje denar,” je za naš medij izjavil Franc Kangler, župan Maribora.

Ocenjevanje o višini sredstev, ki naj bi jih bilo ministrstvo dolžno povrniti MOM, je do dokončne ureditve stanja v kompleksu Melje preuranjeno.
Ministrstvo za obrambo

MOM je imela v preteklosti že likvidnostne težave, in sicer je morala v začetku leta 2009 najeti premostitveni kredit, med drugim zato, da je izplačala plače zaposlenim. “Ker nam ne plačajo, se potem to dogaja,” je dodal Kangler, ki pa pravi, da trenutno nimajo težav.

O denarju (še) ni sledu
Očitno bo MOM še nekaj časa čakala na denar z ministrstva za obrambo, kjer namreč navajajo, da je preuranjeno govoriti o znesku, kaj šele o času poplačila. “Povrnitev sredstev MOM, ki jih navaja župan Kangler, spada v kontekst problematike nekdanje vojašnice Melje, ki jo je imela v upravljanju MOM ter vlagala v infrastrukturo in skupne dele objektov,” so povedali na ministrstvu in dodali, da so komaj začeli pripravo etažnega elaborata za potrebe vpisa lastninske pravice etažnih lastnikov v zemljiško knjigo. “Urejena premoženjskopravna razmerja na nepremičnini pa bodo šele podlaga za  urejanje neurejenih razmerij iz preteklosti, ki se nanašajo na morebitne naše obveznosti do MOM,” so prepričani na ministrstvu.

Zadnji korak – izvršbe
Po izkazih MOM so imele državne institucije na zadnji dan lanskega leta za 4,2 milijona evrov neporavnanih obveznosti. Poleg odprtih dolgov je občina vložila za slabega 3,5 milijona evrov izvršb, in sicer najvišja znaša 2,5 milijona evrov. Ta pa bremeni Službo vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.