Slovenija
64 ogledov

Tudi peš ne gre povsod

Trenutno so mize na pločniku cel dan in brez dovoljenja, po novem pa bodo lahko Žurnal24 main
Mize. Slaščičarna se je razširila na pločnik, mimoidoče pa to moti.
danica cmrečnjak | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Slaščičarni Piran so letos postavili mize kar na pločnik med Cankarjevim nabrežjem in Župančičevo ulico. Ker hodim po omenjenem pločniku vsak dan, me moti, saj so pločniki narejeni za pešce, ne pa za mize in stole iz lokalov. Verjetno nima niti dovoljenja za uporabo javne površine,” se je na nas obrnila razburjena bralka iz Pirana, ki želi ostati neimenovana.

Ker postavljene mize in stoli na pločniku najbrž ne motijo le naše bralke, temveč kar vse, ki se po Piranu sprehajajo in so tako prisiljeni hoditi po cesti, smo se po odgovore obrnili na Občino Piran, ki izdaja dovoljenja za uporabo javne površine.

Mize ostajajo, a le po 19. uri
Ko smo na Občini povprašali o postavljenih mizah in stolih Slaščičarne Piran, ki je v lasti Šačirja Imerija in je od občinske stavbe na Tartinijevem trgu oddaljena le korak, so nam dejali, da so z zadevo seznanjeni. Lastnik lokala pa je stole in mize postavil, še preden je dobil potrebno dovoljenje.

Občina Piran je prejela vlogo slaščičarne za uporabo javne površine, komisija pa je že opravila ogled. Na ogledu so pristojni stranki pojasnili, da bo prejela dovoljenje za postavitev miz, vendar le po 19. uri in do konca obratovalnega časa lokala. Odločbo o tem bo občina izdala v prihodnjih dneh,” nam je na naša vprašanja odgovorila Danica Cmrečnjak, vodja službe za odnose z javnostmi na Občini Piran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.