Slovenija
10285 ogledov

Tudi Telekom bo iz sheme vrgel dva programa

slovenija 09.09.2010 televizija, digitalni sprejemnik, prehod na digitalni signa Boštjan Tacol
Telekom je na svoji spletni strani objavil, da bodo 10. februarja spremenili programsko shemo.

10 februarja se iz programske sheme umikata Discovery Science in DTX.

Ta dva programa bo iz programske sheme le teden dni pred Telekomom umaknil tudi Telemach, kar kaže, da s ponudnikom niso našli skupnega jezika glede pogojev nadaljnjega prikazovanja oziroma povedano bolj po domače, da so bile finančne zahteve previsoke.

Telemach bo poleg omenjenih dveh umaknil tudi Animal Planet, Food Network, FLN in Discovery HD Showcase.

Umaknjena programa bo Telekom že januarja nadomestil s programom HGTV (Home and Garden TV) ter s programom Eurosport 4K.

Program HGTV bo dodal tudi Telemach, poleg tega pa še Discovery v HD kakovosti, Cinestar 2 TV, Hokej TV in Mediaset Italia.

Problem pri prekinitvi pogodbe bo oprema

"Naročniki, ki se jim je programska shema spremenila in ki se s spremembo ne strinjajo, imajo v roku 30 dni pred uveljavitvijo spremembe oz. do 10. 2. 2020 pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni," obvešča Telekom.

Naročniki, ki so v okviru naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni to lahko obdržijo in Telekomu Slovenije povrnejo sorazmerni del celotne vrednosti prejete terminalske opreme, ali jo vrnejo "v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ter plačajo uporabnino za čas uporabe", Telekom pa jim vrne kupnino.

Po neuradnih informacijah tudi v A1 razmišljajo, kako bi programe, s padajočo kakovostjo in dosegom, nadomestili z drugimi programi, ki bi uporabnikom za isti denar ponudili več. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • matermila 08:45 11.januar 2020.

    kako bi programe, s padajočo kakovostjo in dosegom, nadomestili z drugimi programi, ki bi uporabnikom za isti denar ponudili več. .....Še nisem slišal,da bi nam kdo hotel prodati nečesa več,za manj denarja,to se v Sloveniji še ni zgodilo.

  • Laznivi 23:20 10.januar 2020.

    Potrebujem paket z 20 mogoce najvec 30 kanali v katerem ne potrebujem ,slo lokalnih revscin, ne potrebujem mizerje z bosne ,kosova,srbije....ne potrebujem nemcev,francozov, perestrojke....potrebujem gledane kanale ...kdaj bom lahko izbral tak paket cist nesnage ?

  • anton55 22:09 10.januar 2020.

    Vsepovsod same reklame ,filmi in oddaje se pa vrtijo ene in iste.