Slovenija
25 ogledov

Tudi Türkove bodo vračale denar

Danilo Türk Anže Petkovšek
Sedem uslužbenk urada predsednika republike bo v proračun vrnilo skupaj 7673 evrov, ki jim jih je urad povrnil za nakup protokolarnih oblačil.

Računsko sodišče je sicer na vzorcu šestih uslužbenk ugotovilo, da je šlo za neupravičeno povračilo v višini 5084 evrov.

Generalni sekretar v uradu predsednika republike Uroš Krek je pojasnil, da postopkov naročanja protokolarnih oblačil v uradu sicer ni in da je bil ta postopek tudi edini.

Da bi zaposlenim, ki opravljajo protokolarne aktivnosti, omogočili nakup protokolarnih oblačil, so leta 2008 sprejeli poseben pravilnik. Po Krekovih besedah je pravilnik sestavljal tudi dokument, ki je opredeljeval, kaj sodi med protokolarna oblačila in vsoto sredstev, do katerih je posamezen uslužbenec upravičen. V nekaterih primerih je omejitev znašala 700 evrov, v drugih pa 1400 evrov.

V ta namen so takrat zaposlenim tudi povrnili sredstva, kasneje pa takih nakupov niso več omogočili.

Polna garderoba

Kot smo že pisali, so zaposlene v Türkovem uradu preko pet tisoč evrov davkoplačevalskega denarja porabile za nakup različnih oblačil – vse od spodnjega perila do zimskih jaken, plaščev in škornjev. Pri tem je najvišji znesek dosegel celo 888 evrov, je poročal časnik Reporter.

Komentarjev 5
  • privat 19:09 15.november 2011.

    Ali bojo dobili povrnjene stroške za kondome?? Na teh zabavah je kar veselo...

  • Veteran 18:58 15.november 2011.

    Spet nekdo, ki krade in ko ga dobijo vrača, seveda pred volitvami. Takih predsednikov kot je Turk pa res Slovenija ne potrebuje. SRAM TE BODI TURK!!!

  • recesija 18:55 15.november 2011.

    Fuj in fej, g. predsednik ! Upam, da ne boste nikoli več izvoljeni na kakšno pomembno funkcijo.