Slovenija
16 ogledov

Tudi uradno mladim prijazno mesto

Maribor. Osvojil naziv Evropska prestolnica mladih 2013. Istega leta bo gostil t Žurnal24 main
Maribor. Osvojil naziv Evropska prestolnica mladih 2013. Istega leta bo gostil tudi univerzijado.

"Kot župan in občan Maribora sem ponosen in vesel, da je Mestna občina Maribor (MOM) osvojila naziv Evropska prestolnica mladih 2013. MOM nemalokrat predstavlja primer dobre prakse preostalim slovenskim občinam na področju razvoja mladinske politike," je po sinočnji razglasitveni ceremoniji v ukrajinskem Kijevu zadovoljen povedal Franc Kangler, mariborski župan.

Izbrani med ducatom
Za pridobitev naziva Evropska prestolnica mladih 2013 se je prijavilo 12 evropskih mest, med njimi je bila uradno izbrana in imenovana mariborska občina. "Naziv podeli Evropski mladinski forum evropskemu mestu za eno leto, in sicer tistemu mestu, ki se odlikuje kot pozitiven zgled preostalim evropskim mestom in ima ambiciozen program na področju krepitve mladih," so sporočili z MOM. Leta 2013 bo mesto ob Dravi gostilo tudi zimsko univerzijado. Leto prej bo Maribor Evropska prestolnica kulture, potekalo pa bo tudi svetovno mladinsko prvenstvo v šahu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.