Slovenija
110 ogledov

Tudi v Piranu bi dražili priveze

Če bo piranski občinski svet potrdil predlog Okolja Piran, bodo privezi skoraj 5 Žurnal24 main
Plovila. Okolje Piran predlaga podražitev letnih pristojbin za priveze za skoraj 57 odstotkov.

Po predlogu povišanj v Kopru in Izoli je na vrsto prišel Piran, saj bodo občinski svetniki na seji naslednji teden obravnavali predlog podražitve privezov v piranski občini. Okolje Piran, upravljalec privezov, predlaga, naj se pristaniške pristojbine povišajo za 56,7 odstotka.

Kot pojasnjujejo, bi jih podražili zaradi letne inflacije in vladnega povišanja vodnega povračila. V Okolju Piran so prejeli obračun za vodno povračilo v vrednosti 83.774 evrov, kar je skoraj devetkratno povišanje. Na obračune so se skupaj z drugimi upravljalci in upravo za pomorstvo pritožili okoljskemu ministrstvu, a po njihovih informacijah ta vodnega povračila ne namerava znižati. Če bodo svetniki predlog sprejeli, bo imelo zadnjo besedo prometno ministrstvo.

"Ni prave podlage"
Sašo Saksida, predsednik sveta Krajevne skupnosti Piran, pravi, da se s takšnim povišanjem ne strinjajo. "Za takšen dvig cen ni prave podlage. Prav tako ne nameravamo kriti stroškov zaradi neučinkovitega poslovanja Okolja Piran," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.