Slovenija
1172 ogledov

Tudi Zavarovalnica Triglav draži dopolnilno zavarovanje

slovenija 01.06.2010 nova poloznica, placilni nalog, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Po Adriatic Slovenici so se za spremembo cene zdravstvenega zavarovanja odločili tudi pri Triglavu. Vse zavarovalnice pri tem tarnajo nad naraščajočimi cenami zdravstvenih storitev.

Po tem ko je Adriatic Slovenica (AS) napovedala podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za en evro, bodo, kot kaže, sledile tudi ostale za zavarovalnice. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, je danes sporočil, da bo nova osnovna mesečna premija dopolnilnega prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za vse zavarovance znašala 28,99 evra. Pri tem na Triglavu umikajo vse dodatne popuste, ki so jih komitentom nudili doslej.

Nove splošne pogoje bodo pri Triglavu, kjer je zavarovanih okoli 331 tisoč oseb, začeli uporabljati s 1. februarjem 2017, za zavarovalne pogodbe, ki so bile sklenjene pred tem datumom, pa s 1. aprilom 2017.

Obe zavarovalnici sta podražitev utemeljili z višanjem naraščajočih cen zdravstvenih storitev in njihovega vse pogostejšega koriščenja zdravstvenih storitev.

Tudi na Vzajemni, edini zavarovalnici, ki še ni naznanila podražitve, pa so nam ob prvih podražitvah pojasnili, da bodo leto 2016 zaključili z izgubo pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. Na Vzajemni so nam na vprašanje, ali bodo tudi oni dvignili premijo, odgovorili, da o tem še ne razmišljajo: "Vsekakor pa bo treba natančno spremljati dodatne obremenitve, ki jih na DZZ prenašajo odločitve zdravstvene politike."

Komentarjev 15
  • RM 23:02 18.januar 2017.

    isto sranje samo drugo pakovanje !

  • Miha Rijavec 11:14 18.januar 2017.

    Se pravi po tvoji logiki nekdo ki ima minimalno plačo proti nekom, k je uspešen, razlika plačevanja 300 eur/mesečno in še več, pri zdravniku si pa enako vreden?Idiotsko razmišljanje. Zdravstvo v privat. Narediti pakete zavarovanj. Vsak si sam ...prikaži več izbere kaj hoče imeti. Od plače se ne bi smelo trgati nič razen davka...

  • blueone 13:37 14.januar 2017.

    Imajo imajo, poglej kaj je wolf.ata napisal v komentarju