Slovenija
19 ogledov

Tudi Zdovc med izbranci

180 tisoč evrov bo MOL prispevala za obnovo Igriške ulice 3. (Foto: Anže Petkovš
1/6
Žurnal24 main
Ljubljana – moje mesto. V dveh letih bo občina za obnove fasad namenila 800 tisoč evrov.

Hiša na Ciril-Metodovem trgu, ki je v lasti trenerja košarkarskega kluba Uniona Olimpije Jureta Zdovca, je ena izmed 15 izbranih projektov (prijavljenih je bilo 18) na javnem razpisu za sofinanciranje stavbnih lupin v sklopu projekta Ljubljana – moje mesto prihodnje leto.

Za spomenike več
Zdovc bo za obnovo hiše – kupil jo je aprila za 200 tisoč evrov in se obvezal, da jo bo obnovil v dveh letih – dobil slabih 42 tisoč evrov. Največ, 180 tisočakov, bo dobila stavba na Igriški ulici 3, saj je ena izmed štirih, ki ima status kulturnega spomenika.

Pri teh občina za obnovo prispeva polovico ocenjene vrednosti, medtem ko za stavbe s statusom kulturne dediščine prispeva tretjino ali četrtino. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo pogodbe sklepala že letos, denar za to pa bo namenila prihodnje leto in v naslednjih letih. Pozneje bodo na vrsto prišli predvsem trije projekti, ki so uvrščeni na drugo prednostno listo, in sicer Trubarjeva cesta 75, Dunajska cesta 33 in Pohlinova ulica 6.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.