Slovenija
20 ogledov

Tudi Žmavc je ustrezen

Gorazd Žmavc Anže Petkovšek
Pristojna državnozborska komisija potrdila, da je Gorazd Žmavc primeren kandidat za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Za Žmavca je glasovalo sedem, proti njemu pa trije poslanci. Žmavc je član koalicijske stranke Desus. S politiko se je doslej ukvarjal predvsem na lokalni ravni, med drugim je bil župan Ptuja. Na položaju ministra bo nasledil Tino Komel iz PS, ki je morala ta položaj zapustiti na račun strankarskih usklajevanj znotraj koalicije – da je lahko Desus ohranil dva resorja v vladi, potem ko se je odpovedal zdravstvenemu.


Način, kako prihaja v vlado, je bil po pričakovanjih tudi del današnje razprave v komisiji, a kot je po uspešno zaključeni predstavitvi novinarjem zatrdil Žmavc, je on sam glede tega "neobremenjen", bil je pač neka "kompromisna rešitev". V minulih dneh se je ukvarjal predvsem s tem, kako svoje poglede na vodenje urada predstaviti matični komisiji, in tudi če bo potrjen kot minister, se bo posvetil delu za naprej in ne bo gledal nazaj.

Za kontinuiteto

V svoji današnji predstavitvi je Žmavc izpostavil, da bo čim bolj nadaljeval delo svojih predhodnikov, saj se zaveda, da je kontinuiteta ključna za razvoj in doseganje dolgoročnih ciljev. Člani komisije to pozdravljajo.

Kot prednostno nalogo je izpostavil predvsem večji poudarek na gospodarskem sodelovanju s Slovenci v tujini, saj velja njihov potencial bolje izkoristiti. V tem duhu je napovedal tesno sodelovanje še posebej z zunanjim in gospodarskim ministrstvom. Poseben poudarek bo dal tudi mladim Slovencem v tujini in temu, kako med njimi vzbuditi večje zanimanje za domovino.

Komentarjev 1
  • dragec 12:58 19.februar 2014.

    UKINITE TO NEPOTREBNO FUNKCIJO, TE PREDSTAVITVE IN GOVOR POSLANCEV MI GRE NA BRUHANJE