Slovenija
111 ogledov

Tujci oblegali Gruškovje

stavka javnega sektorja, mejni prehod Gruškovje
1/15
Žurnal24 main
Na podravski avtocesti proti mejnemu prehodu Gruškovje se je ves dan vila dolga stoječa kolona vozil, proti večeru pa se je stanje le popravilo.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na podravski avtocesti med Hajdino in Draženci v smeri Gruškovja sedaj zastoja ni več.

Čez dan so poročali celo o desetkilometrski koloni, ki se je le počasi premikala naprej mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje.

Na mejnem prehodu Gruškovje je bila čakalna doba za izstop iz države vse do poznega popoldneva približno 2 uri in pol, za vstop pa eno uro, 30 minut. Okoli 20. ure je bilo potrebno za izstop čakati "le" še pol ure, enako dolgo tudi za vstop.

Z mejnega prehoda so za Žurnal24 povedali, delajo s polno paro, saj imajo za potniški promet odprte štiri izstopne in tri vstopne kolone, kar je maksimum glede na to, da zraven poteka tudi tovorni promet. So pa na hrvaški strani mejnega prehoda še bolj zavzeti, tam je vstopnih vrst šest, izstopne pa štiri.

Drugi mejni prehodi

Sicer pa je potrebno z mirnimi živci za izstop iz Slovenije čakati še MP Starod (30 minut za izstop, 20 minut za vstop).

Stanje na cestah

Promet na cestah znotraj države se je proti večeru umiril.

KAMERA Z MEJNEGA PREHODA GRUŠKOVJE

G1-9 Jurovci - Gruškovje, smer proti Hrvaški kamera v živo, vir: PIC)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.