Slovenija
29017 ogledov

Tukaj lahko preverite, kdo je bil izvoljen v vaš občinski svet

glasovnica, Kranj, lokalne volitve, logotip stranke Bralec Glasovnice za volitve župana, članov občinskega sveta in članov sveta krajevne skupnosti.
Poleg županov smo volivci v nedeljo volili tudi predstavnike v mestne, občinske, krajevne in četrtne svete.

Po do zdaj znanih podatkih je 47,47 odstotka volilnih upravičencev včeraj oddalo svoj glas na lokalnih volitvah. Poleg glasov za županske kandidate se je volilo tudi predstavnike v mestne, občinske, krajevne in četrtne svete. Kdo je bil izvoljen v vaši občini, lahko preverite tukaj

Na seznamu poiščite vašo občino. S klikom nanjo, se vam bo odprlo novo okno, kjer si lahko ogledate podrobne rezultate tako, da preklapljate med zavihki. Najprej se prikažejo rezultati volitev za župana, kakšna je razdelitev v svetih in kdo bo sedel v njih pa lahko preverite tako, da izberete želeno kategorijo. 

Župana oziroma županjo bo treba čez 14 dni voliti v 47 občinah. Med zmagovalci na županskih volitvah je tudi pet županov, ki so na čelu svojih občin že vse od leta 1994. 

Nekaterim znanim posameznikom naskok na županski stolček ni uspel, več o tem v članku To so poraženci prvega kroga

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.