Slovenija
58 ogledov

Tukaj ne sklepajte kredita

Razno 07.06.11, varcevanje, denar, sparovcek, foto: shutterstock Shutterstock
Tržni inšpektorat opozarja, da družba Mediafin finance d.o.o. nima dovoljenja za sklepanje pogodb o kreditu s potrošniki, a kljub temu oglašuje svojo storitev. Vse kreditne pogodbe s to družbo so zato nične.

"Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je družbi izdalo odločbo, s katero je bilo družbi Mediafin finance d.o.o. odvzeto dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja," pojasnjujejo pri Tržnem inšpektoratu.

Kljub temu, da je bila zoper navedeno odločbo vložena pritožba, o kateri pristojno upravno sodišče še ni odločilo, bi družbi v vsakem primeru prenehalo dovoljenje za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja z dnem 18. februarja 2016.

Brez dovoljenja, a vseeno oglašujejo

"Družba Mediafin finance d. o. o. trenutno ne izkazuje veljavnega dovoljenja za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja," opozarjajo pri Tržnem inšpektoratu. "Zato ne sme sklepati kreditnih pogodb s potrošniki.

Družba ima sedež v Ljubljani na Dunajski cesti 21, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da nudi informacije o kreditih tudi na območju Maribora, Kopra, Novega mesta in Celja, na naslovih Mlinska 22, Maribor, Trg Brolo 8, Koper, Valvasorjev trg 6, Laško, in Novi trg 1, Novo mesto.

Nična pogodba

Kreditna pogodba, ki jo potrošnik sklene z družbo Mediafin finance d.o.o., je iz navedenih razlogov nična.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • Ferluci 21:32 07.junij 2016.

    Nič ti ne morejo.

  • allstarr111 16:52 07.junij 2016.

    To je pomojem vprašanje za miljon, bog ve kako bi sodišče odločilo, verjetno vsaj logično je, da vse pogodbe sklenjene pred datumom odločbe sodišča, veljajo. Sklenjene na novo po tem datumu pa NE, ni pa nujno, poglej v kaki državi ...prikaži več živimo, jebe lud zbunjenog pa se pejt :)

  • Bosko Boki 09:41 07.junij 2016.

    Kaj pa če imaš že kredit pri njih in ga nehaš plačevat?