Slovenija
7367 ogledov

"Tukaj nisem še nikoli čakal ..."

Vrsta, bencinska črpalka Avanti Bralec
V torek opolnoči se je liter dizla podražil za kar 12,6 centa, kar pri natočenih 50 litrih pomeni 6,30 evra več. Na bencinskih servisih je bilo zato kar nekaj gneče.

"Na tej črpalki nisem še nikoli čakal, zasedena so bila vsa štiri točilna mesta in še štirje avtomobili so čakali," nam je v ponedeljek zvečer okrog pol desetih sporočil bralec, ki se je gorivo odločil natočiti na avtomatski črpalki pred Hoferjem na izvozu Brezovica. Vsi so seveda točili dizel, saj je cena bencina ostala enaka, natančneje, dvignila se je za 0,1 centa pri litru, kar pri 50 litrih pomeni pet centov več.

"V ponedeljek popoldne, še bolj pa zvečer smo zaradi napovedane podražitve zabeležili večje povpraševanje predvsem po dizelskem gorivu. Cena bencina se ni bistveno spremenila. Na nekaterih prodajnih mestih so količine dizla poskočile tudi za trikrat," so nam povedali na Petrolu.

Tudi na Molovih bencinskih servisih se je prodaja več kot podvojila. "Na prodajnih mestih smo včeraj zaznavali povečano prodajo goriv, tako bencinskega kot dizelskega goriva. Znatno povečanje z več kot dvakratno povprečno prodajo smo zabeležili pri dizelskem gorivu," so nam odgovorili.

"Včeraj smo imeli povečan promet na posameznih mestnih lokacijah bencinskih servisov OMV," pa so nam povedali v OMV, kjer pa konkretnih številk v skladu z interno politiko ne navajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:26 01.september 2022.

    Sam sem prepričan, da je ta članek le slaba reklama za prodajno mesto omenjenega trgovca, glede na to da pri nas njihova črpalka, dan pred podražitvijo praviloma nikoli ne deluje in to že vrsto let, ne zgolj slučajno!

  • ilija 16:39 31.avgust 2022.

    Čakat v vrsti za 6-7 evrov ki jih prešparaš če bi tankal kakšnih 1000 litrov bi se že splačalo tako da je to kr nekaj.

  • Gandi123 10:40 31.avgust 2022.

    Petrolu se je prodaja povečala samo za 3x. Bogi revčki, pa tako jambrajo! Dajmo eno sms akcijo na 1919 5!🖕