Slovenija
12 ogledov

Turisti zdaj na občino

TIC so iz prostorov na Baragovem trgu, kamor so pred kratkim vlomili in odnesli Žurnal24 main
TIC. Selitev v občinsko stavbo tudi zaradi vloma v prostore na Baragovem trgu.

Trebanjski turističnoinformacijski center (TIC) so s prejšnje lokacije na Baragovem trgu preselili v drugo nadstropje občinske stavbe. “Gre le za začasno lokacijo. V naslednji fazi ga bomo preselili v pritličje, in sicer vštric s sejno dvorano,” je izpostavil Rado Javornik, direktor občinske uprave, in dodal, da je vzrokov za selitev več.

Preden odide študentka

Večji poudarek
Turizem. Na občini se turistični dejavnosti po navedbah Javornika bolj posvečajo že nekaj časa. Med drugim intenzivno izvajajo stvari, ki spadajo v sklop LAS Dolenjska in Bela krajina ter projekta Leader.

“Že nekaj časa smo razmišljali, da bi TIC vzpostavili v občinski stavbi,” je pojasnil in povedal, da je bil pred nekaj leti v pritličju že urejen prostor, primeren za zadeve, s katerimi se ukvarja TIC. Na občini so dejali, da bi se moral delavec TIC bolj povezati z zaposlenimi na občini. Poleg tega so želeli preselitev opraviti, preden se dozdajšnja študentka, ki si ji našla drugo zaposlitev, dokončno poslovi, da bi ob njeni pomoči zadeve spravili v normalen tek. “Pa še ena zadeva se nam je pripetila v zadnjem času – v TIC so vlomili in nam ukradli računalnike. To je bil še en vzrok več, da vse skupaj selimo v prostore občine,” je poudaril Javornik.

Nova zaposlitev
TIC je zdaj na ramenih študentov in oddelka za gospodarstvo. “Do zdaj je bilo delo kar dobro opravljeno, ni pa presežka,” je izpostavil direktor uprave. Zato upajo, da bodo v prihodnje na tem področju zaposlili novo delovno moč, vendar letos kadrovski načrt tega še ne predvideva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.