Slovenija
12 ogledov

Türk: Informatika ključna za Slovenijo

Türk se bo jutri udeležil sklepne prireditve akcije Moj zdravnik 2011, kjer bo i Žurnal24 main
Predsednik Danilo Türk ob odprtju letošnjega, že 15. IBM Foruma: Slovenija mora postati družba znanja. Ob tem je izpostavil pomen tega področja pri izboljšavah zdravstvenega sistema.

Türk je udeležence omenjenega foruma, ki poteka v Portorožu, nagovoril v obliki videonagovora.

Najprej je spomnil na pomen in vpliv IBM, zlasti na področju razvoja informatike. Ta pa je po njegovih besedah ključna za našo državo, ki si želi postati družba znanja. Pri tem je izpostavil pomen tega področja za naše vsakdanje življenje, na primer pri izboljšavah zdravstvenega sistema.

Spomnimo, da so predsedniku države Danilu Türku zaradi rakavega obolenja odstranili prostato, poseg pa se je prejšnji torek zgodil v avstrijskem Innsbrucku. Več v tej povezavi.

V javnosti pa se je ob tem razvila široka debata o tem, ali ni Türk s tem izkazal nezaupanje v slovensko zdravstvo, saj bi lahko poseg opravil tudi v Celju.

Kot je dodal Türk, je družba znanja za zdaj naše hrepenenje, "ampak to hrepenenje bomo uresničili s pomočjo ljudi, ki znate, ki ste predani modrosti, modremu upravljanju planeta in modremu upravljanju družbe".

Koritnik: še naprej bomo pomagali slovenskemu gospodarstvu
Generalni direktor IBM Slovenija Roman Koritnik pa je spomnil, da so v preteklih desetletjih s svojimi rešitvami pomagali soustvarjati razvoj nekaterih "izjemnih poslovnih zgodb". V prihodnje pa bodo v IBM še naprej "spreminjali delovanje sveta na bolje".

Tako je napovedal, da bodo v Sloveniji s svojimi rešitvami in prenosom najboljših praks v lokalno okolje "pomagali slovenskemu gospodarstvu k uresničitvi vizije razvoja do leta 2020".

Informacijsko-tehnološka konferenca IBM Forum, ki se bo zaključila v četrtek, se letos odvija tudi v znamenju stoletnice ameriškega računalniškega velikana IBM. IBM Slovenija letos pričakuje okrog 800 udeležencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.