Slovenija
22 ogledov

Türk: Pojdite na referendum in podprite zakonik

Značke ZA družinski zakonik Mankica Kranjec / semza.si
Vseslovensko srečanje Gibanja za družinski zakonik. Lobnik: Preizkušnja trdnosti razuma na in vztrajnosti predsodkov.

V Ljubljani je potekalo vseslovensko srečanje  Gibanja za družinski zakonik. Med drugim so pripravili deklaracijo z desetimi razlogi za družinski zakonik. V deklaraciji so poudarili, da zakonik nikogar ne ogroža in nikomur ničesar ne jemlje, daje pa pravice tistim, ki jih sedaj nimajo.

Vodja koordinacije gibanja Miha Lobnik je dejal, da sta družinski zakonik in referendum za Slovenijo preizkušnja trdnosti razuma na eni strani ter vztrajnosti predsodkov na drugi strani. Po besedah Lobnika je družinski zakonik kompromis in "rezultat upoštevanja mnogih pomislekov, ki so jih izpostavili nasprotniki". Istospolnim parom namreč ne omogoča porok in jim ne dovoljuje skupnih posvojitev, kljub temu pa prinaša enake pravice vsakemu otroku, je poudaril.

Türk: "Zakonik je dober zakon"

V videonagovoru je predsednik države Danilo Türk je družinski zakonik dober zakon, saj da ščiti tradicionalno družino in njeno pomembno družbeno vlogo ter utrjuje pomen očetovstva in materinstva. Hkrati pa je, pravi Türk, zakonik odprt tudi za ljudi, ki živijo v drugačnih skupnostih in v njih skrbijo za otroke.

"Ti otroci živijo v Sloveniji, vendar danes niso enako zaščiteni kot otroci, ki živijo v tradicionalnih družinah," je še povedal predsednik in dodal, da si želi, da bi se državljani referenduma udeležili v velikem številu in podprli zakonik.



Komentarjev 8
  • privat 07:09 05.marec 2012.

    ja vem o čem govoriš..samo to se dogaja le v demokratičnem svetu...kar Slovenija ni in kakor vidimo še desetletja ne bo!..meni je žal teh par minut mojega življenja ,da se udeležim takega referenduma v kateremu verjamem da je že vse ...prikaži več odločeno!...pa naj delajo to dokler vsi ne bojkotiramo celo državo! Šolski ministri pa so vsi...kar nek...

  • tralala 09:15 04.marec 2012.

    "Če se mene vpraša jaz bom glasoval vedno proti vsakemu predlogu ,ki ga hočejo ONI nastaviti kot ZAKON"Zaradi takih, kot si ti, je stanje duha in ekonomije v Sloveniji tako, kakršno je. Ne odločaš se glede na vsebino zakona, ...prikaži več ampak glede na predlagatelja. Šolski primer zmanipuliranega človeka, keteremu IQ se ustavi pribl. pri 83 - nivo Forrest Gump.

  • nostradamus 08:26 04.marec 2012.

    mislim da se je g.Türk zacel kampanjo za zbiranje glasov v prihajajocih predsedniskih volitvah vsak se bo odlocil po svoji vesti kako bo glasoval in to je edino kar je postenega v tej skorumpirani drzavi medtem pa g.Türk naj raje ...prikaži veče zategne pas pri sebi in svojih zaposlenih mimogrede se se kupujejo tangice in cevlji z davkoplacevalskim denarjem?