Slovenija
17 ogledov

Türk: Svet je mogoče spreminjati na bolje

Mladi otroški parlament obisk Žurnal24 main
Na 22. otroškem parlamentu je predsednik Danilo Türk spomnil na nedavno Žurnalovo akcijo Junak Slovenije 2011.

Predsednik države Danilo Türk se je udeležil zasedanja 22. nacionalnega otroškega parlamenta na temo Junaki našega časa – kdo so in zakaj?. Po njegovih besedah je tema na prvi pogled prijetna in optimistična, a odpira tudi probleme, povezane z junaki in junaštvom. To še posebej velja za današnji čas, ko se v svetovnih medijih ustvarja lažna predstava o junakih, ki se izkazujejo s fizično silo, spretnostjo in sposobnostjo uničevanja. "To niso pravi junaki," je poudaril predsednik.

Junak Slovenije 201

Türk je spomnil na nedavno Žurnalovo akcijo Junak Slovenije 2011, v kateri so se med finalisti po izboru bralcev znašli izjemni posamezniki, in dodal, da so junaška dejanja možna tudi v bolj vsakdanjih okoliščinah, ko je treba pokazati prijaznost, sočustvovanje in skrb za sočloveka: "Tudi to je junaštvo, ki ga lahko stori vsak."

"Junaštvo zahteva tudi optimističen pristop k svetu. Svet je mogoče spreminjati na bolje. Vi imate priložnost, da spreminjate svet, in verjamem, da bo med vami veliko junakov," je nagovor pred otroškim parlamentom sklenil Türk.

Komentarjev 1
  • nergač 14:27 02.april 2012.

    samo da tisti, ki so svet spravili do tega stanja, ne morejo zdaj nič spreminjati na bolje...ampak jih je treba odstraniti. Šele potem bomo spreminjali na bolje...