Slovenija
36 ogledov

Tušmobil toži Telekom za 86 milijonov

Družba Mobitel se je na lestvici stotih najmočnejših blagovnih znamk na svetu uv Saša Despot
Družba Tušmobil toži Telekom Slovenije zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja s strani nekdanjega Mobitela v primeru naročniškega paketa Itak Džabest. Zahtevajo 86 milijonov evrov odškodnine.

Telekomova hčerinska družba Mobitel, ki se je letos pripojila k matični družbi, naj bi zlorabo prevladujočega položaja z omenjenim paketom izvajala na maloprodajnem in veleprodajnem trgu telekomunikacijskih storitev.

Telekom je v sporočilu za javnost poudaril, da posluje v skladu za veljavno zakonodajo in dobrimi poslovnimi običaji ter da je to veljalo tudi za njegovo odvisno družbo Mobitel. Prepričani so, da bodo dokazali, da je tožbeni zahtevek v celoti neutemeljen.

Tušmobil se je zaradi Mobitelovega naročniškega paketa Džabest že na začetku leta 2009 pritožil na urad za varstvo konkurence, ki je tudi uvedel postopek. Odločba urada v tem primeru naj bi bila pripravljena do konca leta.

Toži tudi Simobil

Tožbo proti Telekomu je vložil tudi Siol, prav tako zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja v primeru Džabesta. Tožba naj bi bila težka okrog 250 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • Alvoxy 20:20 05.december 2011.

    Tožba Tušmobila je upravičena. Mobitel je bil monopolist in je izkoriščal ta položaj kar nekaj časa. Tale Itak Džabest paket je prevladoval in v tem času Tušmobilu ni mogel razvijati in uspeti na trgu, kjer je eden imel skoraj vse. ...prikaži več Monopolizem se nikoli ne izplača.