Slovenija
22 ogledov

TV novinar, županov prijatelj

Bo Vodušek dodatno služil z lokalom na plaži v Žusterni? Žurnal24 main
Znani televizijski novinar Vladimir Vodušek naj bi dodatno služil z lokalom v Kopru.
"Si res najel lokal na kopališču v Žusterni?" smo vprašali kolega Vladimirja Voduška, novinarja TV Slovenija, ki je po naših informacijah prek sina najel omenjeni, zlasti med kopalno sezono precej donosen lokal. "Ne," je bil kratek Vodušek. Na dodatno vprašanje, ali je morda to storil kdo iz njegove družine, na primer sin, in ali ga je dobil celo brez javnega razpisa, nam novinarski kolega ni odgovoril.

Viri pravijo, da razpisa ni bilo
Omenjeni objekt v Žusterni upravlja koprski Javni zavod za šport, ki je družini Vodušek prostore na kopališču oddal brez javnega razpisa, in kot pravijo naši viri, po navodilih župana Borisa Popoviča. V njegovem kabinetu nam na vprašanje, komu so oddali lokal, niso odgovorili, pač pa so nas po odgovore napotili na Zavod za šport. Tam so sogovorniki, ki ne želijo biti imenovani, naše informacije potrdili.

Drugi so ostali zunaj
Vladimir Vodušek velja za enega od prijateljev župana Popoviča. Jeseni je bil tudi med povabljenimi vipovci v šotoru, postavljenem ob županovem proslavljanju odločitve koprskega okrožnega sodišča. To ga je oprostilo obtožb glede domnevne zlorabe položaja in domnevne utaje davkov v času, ko je bil še podjetnik. Drugi predstavniki sedme sile so slavje opazovali pred vrati šotora.

Vodušek sicer ni edini županov kolega iz novinarskih vrst, med njimi najdemo na primer odgovornega urednika Financ Petra Frankla, ki je oktobra prav tako praznoval z županom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.