Slovenija
3127 ogledov

Đuđićeva Cerarju očita spolno nasilje

Miro Cerar Saša Despot izjava Mira Cerarja za medije v zvezi s pismom Evropski komisiji
V kazenski ovadbi se sklicuje na napačen člen.

Dijana Đuđić, ki je SDS lani nezakonito posodila 450.000 evrov, je po poročanju časnika Večer včeraj na ljubljansko okrožno državno tožilstvo poslala kazensko ovadbo zoper Mira Cerarja

Miro Cerar Slovenija Posojilodajalka SDS Dijana Đuđić kazensko ovadila Mira Cerarja

Kazenska ovadba je po navedbah časnika naperjena proti Miru Cerarju, saj naj bi ta s svojo izjavo v marčevskem intervjuju za Siol.net namerno ukrnil ugled Dijane Đuđič, ki se v ovadbi sama opiše kot ugledna pravnica.

Napačno citira kazenski zakonik

A, kot še navaja Večer, Đuđićeva v kazenski ovadbi napačno citira kazenski zakonik. "Navaja, da je utrpela škodo zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve," piše časnik. "Pri tem pa citira 171. člen kazenskega zakonika, ki govori o spolnem nasilju. Žaljiva obdolžitev je zakonsko urejena v 160. členu kazenskega zakonika. Pravilno pa citira 158. člen, ki ureja razžalitev."

Janez Janša Slovenija SDS: Vrnili smo denar. Če bo dokazana kršitev, bomo plačali

Cerar je v prispevku omenil "neko gospo, ki je v kriminalni združbi", Đuđićeva pa trdi, da ni bila nikdar obsojena in se zoper njo ne vodi noben kazenski postopek. 

Bosanski mediji so sicer, kot pripominja Večer, pisali, da so tamkajšnji organi sprožili postopke zaradi spornega posojila bosanske pravnice stranki SDS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:01 12.april 2018.

    Bosanko marš u Bosnu , kaj imaš ti s SLO ! Nić in še manj! Dodiga obtoži za spolno nasilje , pa da vidmo , po kolkih urah boš nehala dihati ! Dejte jo na meji v Črno knjigo !

  • alen04 09:20 12.april 2018.

    Žalostno, da imajo nekateri tako nizko stopnjo inteligence in citirajo člen KZ, ki nima popolnoma ničesar s podano tožbo. Mislim, da je ona hotela replicirati zgodbo pornesa proti Trumpu.