Slovenija
30 ogledov

Učenje pri zaprtih oknih

Na spletu si je mogoče ogledati tudi videoposnetek premikanja dvigala in hrupa, Žurnal24 main
Obnova v Študentskem naselju Rožna dolina med izpitnim obdobjem je zmotila stanovalca.
 
 

Vedno lahko iščemo pravi čas. Ob zaprtih oknih pa dela niso moteča.

Peter Lahajnar, Študentski svet stanovalcev ŠDL

 
Konec maja se je v Študentskem naselju Rožna dolina začela obnova fasade Doma IV. Stanovalec, ki nas je o tem obvestil, pravi, da ga to ne moti, moti pa le termin obnove – med izpitnim obdobjem.

 

Še več obnov

Kanalizacija. Uprava študentskih domov v Ljubljani letos pripravlja tudi prenovo vse kanalizacije v Študentskem naselju Rožna dolina, oken v blokih XI in XII v Rožni dolini in v domu na Topniški ter nekaj manjših posegov. Za to bodo ŠDL porabili okoli 950 tisoč evrov.

“V času obnove moramo imeti dvignjene žaluzije in zaprta okna, kar naredi bivanje v sobi zelo neprijetno,” je dodal. Sprašuje se, zakaj se uprava študentskih domov ni lotila obnove julija ali avgusta, ko je v domovih manj študentov, pa še izpitno obdobje je mimo.

Hrup, ko dela dvigalo
Stanovalci bodo morali potrpeti še nekaj dni, saj direktorica Študentiskih domov v Ljubljani (ŠDL) Ksenija Preželj pravi, da se bodo dela končala ta teden. Dodaja: “Motnje učnega procesa so majhne, saj se dela vsaka stran fasade posebej in ne istočasno. Edini moteč dejavnik je občasno premikanje dvižne ploščadi.” Podobno – da dela niso moteča za prebivalce doma in da je hrup le, ko dela dvigalo – je povedal tudi Peter Lahajnar, predstavnik Doma IV. v Študentskem svetu stanovalcev ŠDL. Poudaril je, da je obnova zmotila le enega stanovalca; da so dobili eno pritožbo, je potrdila tudi Prežljeva. Barvanje fasade je zadnje dejanje v prenovi tega doma, stalo pa bo okoli 50 tisoč evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.