Slovenija
5663 ogledov

Udeleženca prometne nesreče poskušala prelisičiti policiste

Novice: Moški je v kritičnem stanju. Prometna nesreča, policija reševalec rešilec splošna PGD Mengeš
Najprej je izgledalo, da gre za prometno nesrečo s pobegom, v kateri je bil udeležen pešec, a je preiskava pokazala drugače.

Koprski policisti so 23. maja letos obravnavali prometno nesrečo v Kopru. Udeleženec je poklical policijo in dejal, da je kot pešec udeležen v prometni nesreči, osebni avtomobil pa je odpeljal s kraja. Policisti so na kraju opravili podroben ogled domnevnega kraja prometne nesreče ter zbirali obvestila od mladoletnega udeleženca iz Kopra in domnevnih prič. 

Ugotovili so, da je udeleženec hudo telesno poškodovan. Zaradi sumljivih ugotovitev pri ogledu sledov in neskladja izjav so policisti nadaljevali z ogledom okolice. V bližnjem smetnjaku so našli odpadle dele plastike, ki pripadajo mopedu. Zbirali so obvestila od stanovalcev bližnjih blokov in pridobili več izjav o udeležbi mopedista in osebnega avtomobila, udeleženci pa naj bi se med seboj dogovarjali o tem, kako bodo dogodek predstavili. 

V nadaljevanju so policisti prišli do informacije o udeleženi voznici osebnega avtomobila iz okolice Kopra. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišno preiskavo na njenem domu. Osebni avtomobil je bil zasežen in po odločitvi sodišča odrejeno izvedenstvo, kjer je bilo ugotovljeno popravilo vozila. Domnevni voznici je bil zaradi dokazovanja v postopku zasežen mobitel, z drugim udeležencem pa je bil opravljen razgovor, kjer je na zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe podal predlog za pregon voznika osebnega avtomobila. 

Ugotovljeno je bilo, da sta se udeleženca - voznik mopeda in voznica osebnega avtomobila - o prometni nesreči dogovorila, da to prijavita kot udeležbo pešca in pobeglega voznika osebnega avtomobila. Policisti so mladoletnega mopedista kazensko ovadili zaradi krive ovadbe in zaradi povzročitve prometne nesreče. Voznico osebnega avtomobila so kazensko ovadili zaradi zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči brez pomoči. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.