Slovenija
19 ogledov

Ugodnejši nakup stanovanj

Stanovanjski sklad ponuja ugodnejše pogoje kreditiranja stanovanj. Žurnal24 main
Stanovanjski sklad RS iz razpisov 2007 in 2008 ni uspel prodati stanovanj po Sloveniji, zato je objavil javni poziv za ugodnejše kreditiranje omenjenih stanovanj.

Kot so sporočili iz Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ima sklad iz razpisov 2007 in 2008 prosta stanovanja, ki v rednem razpisnem roku niso bila prodana, in sicer na lokacijah Postojna, Maribor, Kranj, Jesenice, Ajdovščina, Vipava, Rače pri Mariboru, Pivka in Šmarje pri Jelšah. Zato se je odločil za možnost ugodnejšega kreditiranja stanovanj z dolgoročnim stanovanjskim posojilom.

Vsi zainteresirani kupci, ki so lahko tudi fizične osebe in ki so državljani Republike Slovenije in hkrati niso že (so)lastniki stanovanja, kupljenega na podlagi preteklih razpisov sklada, tako lahko izbirajo med krediti s fiksno obrestno mero petih odstotkov ali pa s spremenljivo obrestno mero v višini šestmesečnega euriborja +1,1 odstotka. Posojilo bo tako odobreno izbranim kupcem stanovanj v zaprošeni višini, vendar največ v višini 80 odstotkov pogodbene cene stanovanja. Najdaljša mogoča odplačilna doba posojila je 15 let. Posojilo pa se vrača v mesečnih anuitetah z direktno obremenitvijo plače oziroma pokojnine.

Podrobnosti o posameznih stanovanjih in pogojih za njihov nakup si lahko zainteresirani kupci ogledajo na spletni strani sklada www.stanovanjskisklad-rs.si oziroma www.ssrs.si pod rubriko Stanovanja. Pokličejo pa lahko tudi na telefonsko številko sklada (01) 47-10-500.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.