Slovenija
4201 ogledov

Ugotovili, kaj je ponoči zanetilo velik požar v ljubljanskih Novih Jaršah

Požar bloka, Clevelandska ulica v Mostah PGD Šmartno ob Savi
Požar, ki je izbruhnil ponoči v stanovanju stanovanjskega bloka v ljubljanskih Novih Jaršah, je po doslej znanih podatkih najverjetneje posledica tehnične napake na klimatski napravi enega od stanovanj, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V požaru je po nestrokovni oceni kriminalistov nastalo za približno 400.000 evrov škode.

Kriminalisti so danes s pomočjo strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled kraja včerajšnjega požara v stanovanjskem bloku v Novih Jaršah.

Ugotovili so, da je najverjetnejši vzrok požara tehnična napaka na klimatski napravi enega izmed stanovanj, zato so jo zavarovali in jo bodo poslali v nadaljnjo analizo, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave in dodali, da bodo po vseh zbranih obvestilih o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V požaru ni bil nihče poškodovan, so pa zaradi posledic požara štiri stanovanja neprimerna za bivanje. V preostala stanovanja so se stanovalci do jutra že lahko vrnili.

Po navedbah ljubljanskih policistov je stanovanjski blok ob požaru zapustilo okoli 60 ljudi. Nihče ni bil poškodovan, so pa reševalci preventivno pregledali osebo, ki je ob dogajanju doživela šok.

Zagorelo je v sedmem nadstropju, ogenj se je nato razširil na sosednja stanovanja, predvsem pa v ostrešje večstanovanjske stavbe. Gašenje pa je bilo zahtevno tudi zaradi višine, visoke temperature in možnosti zastrupitve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.