Slovenija
20 ogledov

Ukinitev PU: "Stroški nad prihranki"

Policijski sindikalisti so izračunali, da bodo stroški zaradi ukinitve policijsk Žurnal24 main
Stroški ukinitev policijskih uprav Krško, Slovenj Gradec in Postojna bodo presegli prihranek in olajšali delo balkanskim kriminalnim združbam, pravijo v policijskem sindikatu.

Policijski sindikat Slovenije in njegove območne enote nasprotujejo ukinitvi policijskih uprav (PU) Krško, Slovenj Gradec in Postojna. Čeprav bodo stroški njihove ukinitve presegli prihranek in se bo zaradi te zmanjšala varnost v državi, pa namerava vlada projekt izpeljati, so danes opozorili policijski območni sindikalni predstavniki.

Vlada po besedah predsednika posavskega policijskega sindikata Antona Vodopivca nastopa s prirejenimi podatki. Ukinitev bo povzročila zmanjšanje varnosti prebivalstva, stroški pa se bodo zaradi reorganizacije potrojili, opozarja postojnski policijski sindikalist Jure Ocepek. V državi se bo zaradi selitev olajšal globlji prodor težjih oblik kriminala in balkanskih kriminalnih združb, dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.