Slovenija
22 ogledov

Ukrajinke so za Janšo

Podpora iz zapora in težave pri kadrovanju v SDS

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Nedelja popoldne ni čas za SDS. Takrat delajo neumnosti. Prejšnjo nedeljo so poslali obvestilo za javnost, v katerem so napovedali, da njihovi politični tekmeci načrtujejo incidente pred sodiščem. To nedeljo pa so sporočili, da Janšo podpira ukrajinska zapornica Julija Timošenko.

Kaj jim je bilo tega treba, vedo samo v SDS. Zakaj so na veliki zvon obesili, da Janšo podpira bivša ukrajinska premierka, ki prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi zlorabe oblasti?

V SDS imajo nešteto priložnosti, da izkoristijo zunanjepolitična vprašanja v svoj prid. Lahko bi na priemer poudarjali, da imajo pred tekmeci veliko prednost, ker so člani skupine evropskih ljudskih strank, ki je, kot smo poročali v Žurnalu, daleč najmočnejše evropska strankarska povezava. Da se bo Janši zato lažje pogajati, lobirati in delovati neformalno kot na primer Jankoviću. Neformalno delovanje pa je v Bruslju pomembnejše od sedenja na sestankih.

Toda ne. SDS se je raje pohvalila s podporo ukrajinske zapornice. Verjetno so pismo Timošenkove poslali v javnost samodejno, podobno kot so pred časom poslali izraze podpore Merklove in drugih pomembnih šefov desnih strank. Ravnanje kaže, da imajo v SDS težave pri izbiri veščih operativcev. Takšnih, ki znajo pametno razmisliti in delovati v korist stranke. To pa skrbi. Še je namreč živ spomin na kadrovske sitnosti v prejšnjem mandatu, na primer na kadrovanje razvpite Andrijane Starine Kosem ali sprva čudežnega potenciala Domna Zavrla, ki se je sčasoma sprevrgel v spornega finančnika.

Bilo bi fajn, če bi SDS pokazala, da ima tokrat močnejše moštvo kot leta 2004. Ne samo na ministrski ravni, tudi nižje.

Komentarjev 6
  • timslum 15:33 29.november 2011.

    Uff, še en ful (kre)debilen komentar.Bi blo boj prepričljivo, če bi stav zglosiral:)

  • Votko 09:57 28.november 2011.

    Naj bi imeli premierja,ki ga preiskujejo policije treh držav;ki je osumljen nezakonite trgovine z orožjem in vojnega profiterstvaki je osumljen prejemanja podkupnine v nakupu Patrij;ki se pred sodiščem brani s poizkusom izločitve dokazov ki jih ...prikaži več je posredovalo finsko pravosodje,ki se mu je skrila depeša finske policije, da se je preiskava pri nas zavlekla za leto in pol;ki je dokazano dopustil preurejati dokumente iz arhiva, da bi spodkopal predsednika države;ki se je v času osamosvajanja zapletel v ugrabitev grškega trgovca z orožjem na celovškem letališčuki je dal svoji vojski ugrabiti in pretepsti civilnega agenta v Depali vasi;ki je dovolil, da so njegovi jurišniki pretepli vsiljivega fotografa na Livadi ob Ljubljanici.Ki vodi stranko, ki se bori proti vsem, ki so različni in drugačni od čiste rase podalpskih Slovencev - izbrisanim, Romom, istospolnim, samskim ženskam, ki bi se rade umetno oplodile... in mu zato

  • Dixon 08:12 28.november 2011.

    šoba, auer, rupel, grims, jerovšek, marinič, jerajeva, cukjati, černač, gorenak...res sami biseri inteligence. Ne volim SDS niti podrazno. Mafija in kradljivci!