Slovenija
2336 ogledov

Ukrep za protestnike zanikovalce virusa

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija
Predlog je podala policija.

Upravna enota (UE) Ljubljana je sledila predlogu policije in bo prepovedala nadaljnje shode zanikovalcev obstoja novega koronavirusa, ki so v petek vdrli v prostore Radiotelevizije Slovenija (RTVS), so danes potrdili na upravni enoti. Prepoved bo po napovedih vročena organizatorju v torek in ko bo vročena, bo stopila v veljavo.

Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough je na današnjem sestanku zaposlenih na RTVS povedal, da bo odločba, na podlagi katere je skupina zanikovalcev novega koronavirusa več mesecev protestirala pred poslopjem RTVS v Ljubljani, po zagotovilu načelnika upravne enote še danes odpravljena. "Vložili smo tudi kazenske ovadbe zoper vse vpletene in upamo, da bo policija te tudi z vso resnostjo obravnavala," je povedal za Televizijo Slovenija. Hkrati obljublja okrepljeno varovanje Televizije Slovenija.

Protestirali bi vsak dan

Kot je razbrati s portala eUprava, je imela skupina prijavljene shode pred RTVS v Ljubljani vsak dan do konca letošnjega leta. Prijavljeni so pod geslom Miroljubno zborovanje za osvoboditev, očiščenje, preporod RTV SLO in Slovenije.

Policija je predlagala njihovo prepoved že julija, ko so protestniki že kršili javni red in mir, a upravna enota takrat ni sledila njenemu predlogu. Po petkovem vdoru skupine v stavbo RTVS je policija znova vložila predlog za prepoved teh shodov in, kot kaže, je tokrat dovolj razlogov za takšen ukrep.

Vodstvo RTVS se bo v sredo sestalo z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Razpravljali bodo o možnosti odkupa zemljišča ob stavbi RTVS, kar bi omogočilo postavitev varnostne ograje, je še poročala Televizija Slovenija.

Janez Janša Odziv Slovenija Janša glede vdora v poslopje RTV Slovenija

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 11
  • martin72 11:53 10.september 2021.

    Vsi imamo pravico da izrazimo svoje mnenje,če drugače ne tudi z ,mirnim protestom v čim večjem številu,da jim pokažemo,da z nami ne bodo počeli kar si bodo zamislili.Ne moremo si dovoliti da postanemo policijska država,kot si nekdo domišlja.

  • marko345 12:30 07.september 2021.

    Obstaja nevarnost, da se kateri tehle tepcev prijavi, ko bomo izbirali predsednika države. Za ta položaj ni nobenih pogojev o izobrazbi ipd.

  • pofukanavlada22 09:39 07.september 2021.

    pravico imamo do protestov, po zakonu in če ni imamo jo vseeno kot vi v vladi ki imate pravico delat kar zelite tudi če ni po zakonu.