Slovenija
33625 ogledov

Ukrepi: Vse te spremembe v veljavi od danes

covid-19 slovenija maske ulica Profimedia
Ponekod morajo negativni test predložiti tudi potrošniki.

Nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki ga je včeraj sprejela vlada, določa, da še naprej na območju celotne Slovenije ostajajo odprte enake prodajalne in storitve kot doslej, dodatno pa se dodaja nove izjeme.

Danes se lahko odprejo vse trgovine s površino do 400 kvadratnih metrov ne glede na vrsto blaga ter tudi vse servisne delavnice do te velikosti. Vendar to velja le, če zaposleni že izpolnjujejo pogoj zagotovitve negativnega izvida testa.

Po vsej državi, torej tudi v regijah, kjer doslej to ni bilo dovoljeno, se dodatno lahko odprejo tudi specializirane trgovine z otroškim programom. Za tam zaposlene bo redno tedensko testiranje obvezno od petka.

Prav tako so od danes dovoljene storitve nepremičninskega posredovanja, storitve higienske nege, če ne gre za frizerske salone ali medicinsko pedikuro oz. manikuro, individualno strokovno oz. poslovno izobraževanje in usposabljanje ter storitve salonov za nego živali, kjer pa morajo poleg zaposlenih negativni test predložiti tudi potrošniki.

V številnih dejavnostih, ki so po vsej državi odprte že zdaj, bo redno tedensko testiranje zaposlenih obvezno od petka. Med temi so poleg trgovin z otroškim programom še živilske prodajalne, pa tudi prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, kmetijske prodajalne, tržnice ter storitve izdelave, vzdrževanja in montaže.

Da lahko smučišča od danes vnovič obratujejo po vsej državi, je vlada odločila v sredo. Nov odlok dovoljuje obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ob predložitvi negativnega testa oz. ob organiziranju testiranja na smučišču.

Zaščitne maske na prostem OZS Slovenija Pozor, brezplačne zaščitne maske

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:24 06.februar 2021.

    edina prava sprememba bo, ko bodo kovid odločevalci in kovid zdravniki spoznali, da vsi tisti milijoni € kovid podkupnin niso vredni njihovega dostojanstva in časti. Še zelo strah jih bo za njihova lastna življenja.

  • krucefiks 08:59 06.februar 2021.

    Na socialnih omrežjih se je pred dnevi močno razširil zapis slovenskih zdravnikov. Pod zapis so se podpisali zdravniki različnih specializacij Uroš Dobnikar, Sebastijan Piberl, Marko Novak, Stanko Pušenjak, Matjaž Figelj, Petra Mihalek Novak, Tatjana Pfeifer, Biserka Ilin, Živan Krevel in ...prikaži več Gregor Knafelc. Zavzemajo se za odprtje vseh vzgojno izobraževalnih zavodov. Navedli so tudi več argumentov, zakaj testiranji zdravih oseb nima nobenega smisla. Zapisali so: ”Naše otroke med epidemijo zlorablja

  • Avatar Leon
    Leon 08:29 06.februar 2021.

    https://www.vecer.com/v-soboto/eno-kirursko-masko-sem-si-kupila-spomladi-10234546