Slovenija
13 ogledov

"Umaknite oznako tajno"

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slapnik zahteva, da z magnetograma petkove seje, kjer je prišlo do spora med njim in Jelinčičem, umaknejo oznako tajno.

Poslanec Zaresa Tadej Slapnik poziva podpredsednika preiskovalne komisije DZ, da z magnetograma zaprtega dela petkove seje o primeru Patria interno umakne oznako tajnosti, saj bi se tako razčistile vse okoliščine incidenta.

Grims ne bi smel voditi seje in predsedovati komisiji, je mnenja Slapnik. Skupina treh koalicijskih poslancev je namreč dan pred sejo vložila zahtevo, da se Grimsa zasliši kot pričo pred preiskovalno komisijo, ki ji predseduje. Omenjena težava je bila tudi povod za spor med Jelinčičem in Slapnikom.

Zaslišali Ropa
Na javnem delu petkove seje so zaslišali tudi nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa, ki je kakršnokoli vpletenost v posle s Patrio zanikal. Med drugim je izrazil tudi presenečenje nad povabilom na pričanje.

Seja nesklepčna

Slapnik opozarja tudi, da je bila seja nesklepčna, kar pomeni, da se pravnoformalno ni niti začela. Nezakonitost seje po Slapnikovih ocenah pomeni, da na njeni podlagi ne morejo nastati nobene pravno relevantne posledice za preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.