Slovenija
826 ogledov

Umrl Andrej Marušič

Marušičeva smrt je šokirala. Žurnal24 main
V zgodnjih jutranjih urah je po hudi bolezni umrl psihiater Andrej Marušič. Med drugim se je ukvarjal s problematiko samomorilnosti.

"Spomin na znanstvenika in psihiatra mednarodnega formata bo spremljala glasba, ki jo je ustvarjal vseh svojih 43 let. Vendar je bil prof. dr. Andrej Marušič predvsem oče, mož in prijatelj. Zapustil je ženo Katjo, sina Maja in hčerko Karo," je v imenu družine Marušič sporočil Boris Ugrin. Podrobnosti o pogrebu bo družina sporočila v naslednjih dneh.

Andrej Marušič se je rodil 4. maja 1965 v Kopru. Dodiplomski študij medicine je končal na medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je končal tudi magistrski študij s področja kardiologije. Iz psihiatrije je doktoriral na King's College v Londonu.

Od aprila 2002 do aprila 2006 je bil direktor Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije. Od septembra 2000 je delal kot psihiater v samoplačniški ambulanti v specialističnih ambulantah Cardial, od januarja 2006 je delal v psihogeriatrični ambulanti v domu za ostarele Fužine v Ljubljani, od julija 2006 pa je opravljal tudi psihiatrično specialistično dejavnost v zdravstvenem zavodu Celjenje. Marušič je med drugim sodeloval s Primorskim inštitutom za naravoslovje in tehnologijo (PINT) Univerze na Primorskem in s Psihiatrično kliniko Ljubljana.

Psiholog Vid Pečjak je ob novici o Marušičevi smrti za zurnal24.si povedal: "Zelo mi je žal. Bil je zelo perspektiven, o tem ni dvoma. Mogoče je bil celo eden od najperspektivnejših psihologov v Sloveniji."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.