Slovenija
4339 ogledov

Umrl je dolgoletni župan Kontič

Bojan Kontič Občina Velenje
Velenje je ovito v črno, umrl je njihov dolgoletni župan Bojan Kontič.

"Sporočamo žalostno vest, da je zaradi bolezni umrl župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič," so sporočili na uradni spletni strani občine Velenje, šestega največjega mesta v državi.

"Bojan Kontič je bil župan Mestne občine Velenje tretji mandat in sicer od leta 2010 dalje. O odprtju žalne knjige, žalni seji in pogrebu bomo še obveščali. Svojcem in vsem najbližjim izrekamo globoko in iskreno sožalje."

Kontič je politično kariero začel po tem, ko je bil nekaj časa zaposlen v velenjskem premogovniku. Leta 1996 je bil prvič izvoljen v državni zbor. V letih 2008-2010 je bil vodja takrat največje poslanske skupine SD. Leta 2012 je postal podpredsednik stranke.

"Bil je steber socialne demokracije"

"Težke so besede in misli ob tvoji smrti. Bil si steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti si zaznamoval življenja mnogih, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Marsikaj sem se naučila od tebe. Predvsem pa odločnosti, poguma in modrosti," je, kot so sporočili iz SD, zapisala Fajonova.

Kontič je bil po njenih besedah človek, ki ni nikoli zapiral vrat, tudi, ko so ljudje razmišljali drugače. "Vedno si znal prisluhniti, predvsem pa spodbujati mlade, napredne in svobodno misleče ljudi. Pogrešala te bom. Ostal boš z nami. Moje iskreno sožalje družini in prijateljem."

Kot so za STA povedali na velenjski občini, je Kontič zaradi bolezni umrl danes dopoldne. Podrobnosti o odprtju žalne knjige, žalni seji in o pogrebu bodo z velenjske občine še sporočili. Vsem svojcem in najbližjim so izrekli globoko in iskreno sožalje.

V Velenju bodo morali izvoliti novega župana, saj se morajo ob smrti župana razpisati nadomestne volitve za trajanje do konca štiriletnega mandata. Volitve se opravijo v od 60 do 90 dneh od razpisa.

Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan mestne občine Velenje, zdaj pa je bil tretji mandat njen župan. Lani se je upokojil in funkcijo opravljal nepoklicno, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Ender3 19:06 02.avgust 2020.

    Največji velenjsko-saleški podlubnik, neizmerno škodo je povzročil tudi celi Sloveniji. Nikoli pa za nič odgovarjal !

  • aleks1201 18:25 02.avgust 2020.

    Upam, da bodo sedaj v Velenju , ko ni več glavne ovire, odstranili spomenik morilcu Titu, pridem brezplačno pomagati in pripeljem gratis šleper, da ga dokončno peljemo na smetišče.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 17:45 02.avgust 2020.

    Andreja Katić,SD,Bojan Kontić,Saleški lobij pa to... .Upokojil se je in naprej opravljal "funkcije" čeprav je šel kamorkoli že po dolgotrajni bolezni... ."Vsemogoči" od direktorja,župana, vodja poslanske skupine,poslanec,predsednik DZ... .Odšel po dolgotrajni bolezni,a vsepovsod ga je bilo polno.Ne gre to skupaj.Kako ...prikaži več je bilo za ene fino poskrbljeno in preskrbljeno.Pa saj ni niti čudno,ker je SD le najbolj umazana stranka v parlamentu.Saj ne,da privoščim,