Slovenija
7 ogledov

Umrl teden dni po požaru

77-letnik naj bi imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu. (Foto: Barbara Mi Žurnal24 main
V ljubljanskem kliničnem centru je teden dni po požaru v izolski bolnišnici umrl 77-letni bolnik, ki je bil hudo opečen. Požar naj bi zanetil sam, ko se je poskušal rešiti vezi, s katerimi je bil privezan na posteljo.

Desetega februarja je v večernih urah zagorelo v eni izmed bolnišničnih sob v tretjem nadstropju Splošne bolnišnice Izola. Požar naj bi, neuradno, zanetil 77-letni bolnik, ko se je poskušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo. Moški, poročajo Primorske novice, je umrl teden dni po dogodku v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana (UKC Ljubljana).  

Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po vsej sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov ter začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti. Več v članku in GALERIJI.

V požaru so bili opečeni trije bolniki, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki je bil hudo poškodovan, saj naj bi imel opečenih kar 40 odstotkov kože na telesu. Zato so ga naslednji dan s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

77-letni bolnik iz Zagrada v Brkinih je bil hospitaliziran nekaj dni pred požarom zaradi možganske kapi.

V požaru so bile poškodovane tri sobe, ki so jih že dan po požaru začeli čistiti. V izolski bolnišnici ocenjujejo, da bodo za obnovo poškodovanih sob potrebovali približno dva tedna.

V UKC Ljubljana podrobnosti o vzroku smrti zaradi varstva osebnih podatkov nismo izvedeli, zato nam niso potrdili, ali je 77-letnik umrl zaradi hudih opeklin ali pa je prišlo do kakšnih drugih zdravstvenih zapletov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.