Slovenija
33 ogledov

Uničena in pozabljena

Krajani so siti obljub, ki jih glede sanacije ceste skozi Lešnico do Otočca posl Žurnal24 main
Cesta Lešnica–Kronovo.Obnova letos ni v načrtu. Stekla naj bi gradnja krožišča na hitri cesti.

1 milijon evrov je ocenjena vrednost gradnje krožišča na hitri cesti na Otočcu.

 

Zakaj se moramo še vedno voziti po taki cesti, ki so jo uničili med gradnjo avtoceste?” so se krajani spraševali na včerajšnjem zboru otoške krajevne skupnosti. Gre za nekdanjo regionalno cesto Lešnica–Kronovo, ki je bila po izgradnji avtocestnega odseka Lešnica–Kronovo z uredbo države prekategorizirana v občinsko.

Le nujni popravki
Preden je bila zgrajena avtocesta, bi morale Družba za avtoceste RS, Direkcija RS za ceste, Mestna občina Novo mesto in naša krajevna skupnost podpisati kakšen dokument, pa ne bi bili danes praznih rok. Zdaj se pa že tri leta bojujemo za obnovo tega odseka,” so izpostavili krajani.

Kot je povedal Jože Kobe, vodja oddelka za komunalne zadeve, krajevne skupnosti in kmetijstvo na novomeški občini, se cesta tudi letos ne bo obnavljala, saj država projekta ni uvrstila v proračun. Tako bo občina na njej poskrbela le za najnujnejša obnovitvena dela. Po navedbah župana Alojzija Muhiča nameravajo najprej zgraditi kanalizacijo Lešnica, šele potem pa bo na vrsti temeljita obnova ceste.

Krožišče leta 2012?
Promet po omenjeni cesti naj bi se sicer za 80 odstotkov zmanjšal z izgradnjo krožišča na hitri cesti. “Projekt je v pripravi, letos naj bi ga začeli tudi graditi,” je povedal Kobe. Gre za okoli milijon evrov vredno naložbo, za katero naj bi država in občina prispevali vsaka polovico. “Občina ima letos v proračunu zagotovljenih 150 tisoč evrov, država pa 400 tisoč,” je pojasnil Kobe.

Če ne bo zapletov, naj bi bilo krožišče, ki se bo navezovalo na obe lokalni cesti, ki potekata vzporedno s hitro cesto, dokončano v prvi polovici prihodnjega leta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.