Slovenija
80 ogledov

UP odpovedala pogodbo z GPG

Dela na prvem stolpiču Univerzitetnega kampusa Livade so se prekinila brez obves Žurnal24 main
Kampus Livade. Gradnja Centra mediteranskih kultur začasno prekinjena.

“Univerza na Primorskem (UP) si bo prizadevala, da se vsi postopki za nadaljevanje del – skladno z zakonom o javnem naročanju – izvedejo čim prej in da se dela v na novo postavljenem terminskem načrtu tudi uspešno končajo,” so sporočili z UP.

Kampus. Vrednost prve stavbe Univerzitetnega kampusa Livade, kjer bo Center mediteranskih kultur z laboratoriji in predavalnicami, je 4,6 milijona evrov. Okvirna vrednost celotne gradnje kampusa z vsemi objekti skupaj s študentskimi domovi pa je 64 milijonov evrov.

Gradnja prvega objekta – Centra mediteranskih kultur – v Univerzitetnem kampusu Livade v Izoli se je namreč sredi tedna – brez obvestila izvajalca Gradbenega podjetja Grosuplje (GPG) – prekinila. Zaradi tega in na podlagi treh izrečenih opominov je UP odpovedala gradbeno pogodbo podjetju GPG za gradnjo prvega objekta v kampusu.

Čeprav so si na UP želeli, da bi bil projekt dokončan do poletja, se bo ta investicija zdaj nekoliko zavlekla. UP je že podala zahtevo za unovčitev bančne garancije za dobro izvedbo del, manko količin in podaljšanje rokov izvedbe del. Hkrati je UP že poslala GPG zahtevek za odškodninsko odgovornost zaradi odstopa od pogodbe ter preostalo povzročeno škodo skladno z ugotovitvami izvedenca.

Že pred časom smo sicer pisali, da zaradi finančnih težav GPG manjšemu delu podizvajalcev ni izplačalo terjatev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.