Slovenija
17 ogledov

Upniki bodo protestirali

Primorje podizvajalcev, med katerimi lokalnih skoraj ni več, ne plačuje tudi po Žurnal24 main
Primorje. Ker jih ni poplačalo, upniki za soboto napovedali shod. Vodstvo družbe za sestanek.
1100 delavcev ima trenutno matična družba Primorje, kjer pa napovedujejo dodatno zmanjševanje števila zaposlenih.

Ajdovščina. “Zaradi težav, ki so nastale z neplačevanjem zapadlih obveznosti Primorja, vas vabimo na miren neformalni protestni shod pred upravno stavbo Primorja,” so v anonimnem elektronskem pismu upravi Primorja in novinarjem napisali upniki – kdo natančno so, niso razkrili.

“Tudi mi ne vemo, kdo so ti upniki. Kdorkoli so, razumemo njihove težave in jih želimo reševati s konstruktivnim pogovorom,” nam je včeraj dejala Ivana Bratož, vodja odnosov z javnostmi v Primorju. Robert Brajdih, glavni izvršni direktor Primorja, pa je upnikom poslal predlog, naj se njihovi predstavniki v soboto sestanejo z upravo, da bi predstavili problematiko in poskušali poiskati rešitve.

Filipčiču le prisluhnili
Dolgo pričakovani sestanek z upravo je, potem ko je na nevzdržen položaj nazadnje opozoril v medijih in zagrozil celo z ustavitvijo dela, prejšnji teden dobil tudi Karl Filipčič, pooblaščenec skupine 50 voznikov in strojnikov, ki upravljajo mehanizacijo Primorja. “Dolgujejo nam še tri plače, nekaj so poravnali, preostanek pa v skladu z dogovorom pričakujemo prihodnji teden,” nam je povedal Filipčič, ki meni, da je protest napovedala druga skupina samostojnih podjetnikov, ki za Primorje delajo z lastno mehanizacijo.

Obveznosti ne razkrijejo

V Primorju so priznali, da zaradi zaostrenih razmer nekatere obveznosti poravnavajo z zamudo, sicer pa da poslujejo normalno. Koliko upnikov imajo tako med podizvajalci kot dobavitelji in koliko jim dolgujejo, pa nam niso želeli povedati; dejali so le, “da izplačevanje poteka v skladu s trenutnimi možnostmi”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.