Slovenija
170 ogledov

Upniki praznih rok, Vodušek na novi televiziji

slovenija 04.03.14. vladimir vodusek, sodisce celje, foto: gregor katic Gregor Katič
Upniki Voduškove Info TV ostali brez poplačila.

Vladimir Vodušek, znani novinar in podjetnik, kljub večmilijonskim dolgom in osebnemu stečaju, še vedno posluje, vendar z novo televizijo Top TV. Tam je mogoče spremljati tudi njegov tradicionalni Vroči stol. "Oddaja Vroči stol je ena od najbolj etabliranih tedenskih informativno - razpravljalnih oddaj v državi, namenjenih najširši javnosti. Izkušeni in uveljavljeni voditelj Vladimir Vodušek oddajo moderira," piše na spletni strani omenjene televizije.

Top TV je sicer v lasti njegove hčerke Sare Vodušek in to preko podjetja Digital Imperium. Kot je razvidno na spletni strani Ajpesa, je primarna dejavnost podjetja, ustanovljenega decembra 2015, snemanje in izdajanje zvočnih zapisov.

Vodušek je že leta 2012 vso svojo televizijsko dejavnost prepisal otrokom. Podjetje Top TV Media, ki je nastalo v času, ko je bila Info tv že v prisilni poravnavi, pa je bilo najprej v lasti sina Dejana Voduška. 

Od septembra lani je lastnica hčerka, ki pa ji prav tako ne kaže najbolje, saj je po podatkih Ajpesa Top TV brez delujočega bančnega računa. 

Kar se prvega prvega Voduškovega televizijskega projekta oziroma Info TV tiče, pa je sedaj dokončno znano, da njegovi upniki ostajajo praznih rok.

Da je postopek družbe Info TV brez poplačila upnikov, kaže danes objavljeni sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani. Priznanih terjatev je bilo za 1,63 milijona evrov, vendar je šel nekdanji lastnik Info TV Vladimir Vodušek medtem v osebni stečaj, sporoča sodišče. 

Okrožno sodišče v Ljubljani je stečaj nad družbo Info TV sprožilo 28. februarja leta 2013. Predlog za začetek postopka je vložil dolžnik sam. Podjetje Info TV je bilo sicer od aprila 2010 do konca februarja 2013 v postopku prisilne poravnave.

Po navedba STA, so največ terjatev prijavili Hotel grad Podvin (596.233 evrov), Davčna uprava RS (471.859 evrov), Triglav Naložbe (323.619 evrov), Gorenjska banka (321.134 evrov) in MIF Invest (235.389 evrov).

Spretno izmikanje zaporni kazni

Aretacija Vladimirja Voduška. | Avtor: Politikis/Žurnal24 Politikis/Žurnal24

Vladimir Vodušek pa nima težav le z upniki. Najbolj je odmevalo domnevno izsiljevanje nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon.

Vodušek naj bi jima grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350 tisoč evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160 tisoč evrov. Potem ko je postopek zastal na celjskem sodišču zaradi preobremenjenosti, so ga najprej prestavili na sodišče v Slovenj Gradec in za tem še v Maribor.

Preberite še: Z vsemi štirimi se brani, da bi sedel na zatožmo klop

Kot smo pisali nazadnje, se Vodušek zaporu spretno izogiba. Trenutno imajo mariborski sodniki na mizi njegovo pritožbo na odločitev slovenjgraškega okrožnega sodišča, da iz sodnega spisa ne umakne nekaterih dokazov.

Zaposlenim ni dajal plač

Že pred tem je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani umaknilo obtožni predlog zoper Voduška, v katerem mu je očitalo, da kot direktor podjetja Info TV ni izplačeval plač zaposlenim v podjetju. Kot je takrat dejala njegova odvetnica, je bilo podjetje v stečaju, zato to ni kaznivo dejanje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • logistika 19:43 20.oktober 2016.

    Vodušek je baraba, to je jasno. (Ampak tole: da kot direktor podjetja Info TV ni izplačeval plač zaposlenim v podjetju. Kot je takrat dejala njegova odvetnica, je bilo podjetje v stečaju, zato to ni kaznivo dejanje. ) Če je podjetje ...prikaži večje v stečaju, in tam delaš, delaš iz dobre volje!??????

  • Janez_53 09:34 20.oktober 2016.

    To je še ena klofuta "pravne" države poštenim državljanom!!! GOSPOD CERAR, vi ste DOKTOR PRAVA in trenutno NAJMOČNEJŠA OSEBA V DRŽAVI! Se vam te svinjarije res zdijo čisto normalne in v skladu z MORALNIMI IN ETIČNIMI STANDARDI, ki ste jih ...prikaži več tako na veliko razglašali? BOSTE SPLOH KAJ UKRENILI ZA ODPRAVO TAKŠNIH IN PODOBNIH ANOMALIJ "PRAVNE" DRŽAVE? Ali pa boste le "preučevali" zadeve?

  • malonaokoli 09:33 20.oktober 2016.

    šlamastika po slovensko...v nemčiji bi imel 20 let prepovedi delovanja v tej branži.