Slovenija
11 ogledov

Upnikom povzročil za milijon evrov škode

Denar Shutterstock
Novomeški policisti so zaradi poslovnih goljufij, povzročitve stečaja z nevestnim gospodarjenjem in pranja denarja ovadili šest oseb.

Novomeški policisti so med dvoletno preiskavo ugotovili, da je 48-letni direktor treh družb z dvema fizičnima oseba sklenil pogodbo o nakupu deleža v neki drugi gospodarski družbi. Pri tem vseh obveznosti iz pogodbe ni izpolnil, poslovanje pa je prenesel na tretjo gospodarsko družbo. S tem je fizični osebi oškodoval za 105 tisoč evrov.

V imenu prve družbe je pri bankah sklenil tudi kredite, ki pa jih prav tako ni poplačal, saj je poslovanje, kot že omenjeno, prenesel na tretjo družbo. S tem je banki oškodoval za 313 tisoč evrov, so sporočili iz PU Novo mesto. Zaradi tega je osumljen dveh kaznivih dejanj poslovnih goljufij.

Ovaden je bil tudi zaradi kaznivega dejanja povzročitve stečaja z nevestnim delom. Kljub temu da je vedel, da prvi dve družbi nista zmožni plačil, se je dodatno zadolževal in prevzemal obveznosti, nesmotrno trošil sredstva, opuščal pravočasno uveljavljanje terjatev zoper dolžnike družbe in kršil dolžnosti pri upravljanju s premoženjem in vodenjem gospodarske dejavnosti. Aktivno je sodeloval pri prenosu poslovanja na novo družbo in predlagal tečaj za prvi dve podjetji. Upnike je s tem oškodoval za skoraj milijon evrov.

Štiri osebe, dve pravni in dve odgovorni osebi v tretji družbi, pa so policisti ovadili zaradi pranja denarja, saj so poskušali prikriti izvor premoženja v višini okoli 90 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.