Slovenija
198 ogledov

Upokojenci bodo dodatek prejeli 31. julija

Upokojenci Saša Despot
Upokojenci bodo rekreacijski dodatek dobili 31. julija. Tisti s pokojninami nad 622 evrov do njega niso upravičeni.

Upokojenci bodo letni dodatek prejeli z julijskimi pokojninami, torej 31. julija. Tako je odločil Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz).

Dodatek je zaradi varčevalnih ukrepov nižji kot pretekla leta. Prejemnikom pokojnine v višini do 414 evrov bodo letni dodatek izplačali v znesku 367,95 evra, tistim s pokojnino od 414,01 do 518 evrov bo izplačan v znesku 223,56 evra, tistim s pokojnino od 518,01 do 622 evrov pa v znesku 166 evrov. Prejemniki pokojnine v višini nad 622 do letnega dodatka niso upravičeni.

Letni dodatek, ki za upokojence pomeni podobno kot regres za delovno aktivno prebivalstvo, se po veljavni pokojninski zakonodaji sicer izplača skupaj z izplačilom rednih pokojnin za mesec maj. Zavod pa ga lahko s soglasjem finančnega ministra v izjemnih primerih izplača tudi kasneje.

Komentarjev 1
  • vidralas 15:11 19.junij 2012.

    Čeprav sem politično bližje desnici, kot tranzicijski levici,ne morem verjeti odločitvam vlade o izplačilu upokojenskega regresa.Osebno nisem v kategoriji, ki bi me to prizadelo,toda poznam ljudi,ki jim ta bedna vsota,katera jim je odmerjena, pomeni preživetje.(pa še ta miloščina bo izplačana ...prikaži več z zamikom),Lotili ste se najbolj ogroženih,ki nimajo nobenega orožja,da bi se branili(Kožuhovi pri tej rizični skupini zaupa manj kot pa Štrajnu)Če bi zaradi tega prišlo do bankrota države,pač naj pride.Bodo vsaj tisti,ki so do zdaj živeli na tuj račun,v enakem kotlu kot ostali,