Slovenija
3 ogledov

Upokojenci od Vzajemne dobili pooblastila

Miklavčič in Križanič spremljata dogajanje v Vzajemni, a ne ukrepata. Po neuradn Žurnal24 main
Predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije so se zglasili na Vzajemni in od vodstva prejeli 4200 pooblastil zavarovancev, ki so jih pomotoma poslali na zavarovalnico.

Kot so že dopoldne za zurnal24.si povedali na Vzajemni, bodo 4200 pooblastil zavarovancev predali Zvezi društev upokojencev Slovenije le, če bodo ti predložili utemeljeno zahtevo, saj gre za varovanje osebnih podatkov. To so, kot je za zurnal24.si dejal podpredsednik omenjenega društva Mirko Miklavčič, tudi storili.

"Sprejela sta nas predsednik uprave Boštjan Aver in član uprave. Ugotovili smo, da sta dokumentacija in korespondenca med društvom ustrezni in da zadostujeta temu, da pri predaji pooblastil ne bi prišlo do kršitev osebnih podatkov," je še dejal Miklavčič.

Aver pa je po predaji pooblastil dejal, da so z dejanjem izkazali dobro voljo. "Ali so pomotoma ali niso pomotoma poslali, mi ne vemo. Smo pa morali ustrezno pravno postopati in delovati v skladu z zakonom," je razložil Aver.

4200 zavarovancev Vzajemne je namreč pooblastila za sklic skupščine zavarovalnice namesto na društvo poslalo na Vzajemno. Društvo se je zato z vodstvom Vzajemne dogovorilo, da jim izroči pooblastila, a se to ni zgodilo.

"Bilo je rečeno, da nam bodo pooblastila izročili v začetku tedna. Ko smo jih šli osebno iskat, so nam rekli, da so se premislili,"
je dejal Miklavčič in dodal, da se zavarovalnica sklicuje na varovanje osebnih podatkov, saj naj bi bila pooblastila naslovljena na Vzajemno in ne neposredno na Zvezo društev upokojencev Slovenije.

Zahteve za sklic izredne skupščine bodo sicer v ZDUS zbirali še do same skupščine, saj želijo, da se zaradi verodostojnosti skupščine udeleži čim več članov Vzajemne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.