Slovenija
11 ogledov

Upokojevanju grozi veto

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Odločeni le sindikati. Drugi še ne vedo, kako bodo glasovali.
Mi ne stavimo na zamike, so pomembnejše stvari v igri – mi želimo zavrniti to reformo.
Dušan Semolič

Danes popoldne bodo svetniki odločali o vetu na pokojninsko reformo, ki ga je prejšnji teden predlagala skupina delojemalcev z Dušanom Semoličem na čelu. “Upam, da bo veto sprejet, ker je, ko smo zadnjič obravnavali pokojninsko reformo, to velika večina svetnikov zavrnila,” se nadeja Semolič.

Kako bodo glasovali, ne delodajalci ne kmetje še ne vedo, saj se bodo o stališču dogovorili šele tik pred sejo. Po besedah vodje kmetov in obrtnikov Petra Vriska, ki tudi sam še ni odločen, “so argumenti za in so argumenti proti”. Šef delodajalcev Borut Meh pa ne dvomi, da bo veto sprejet.

Tudi skupina negospodarskih dejavnosti, kot meni njihov vodja Tone Peršak, jutri najverjetneje ne bo glasovala enotno, saj so imeli že do zdaj različne poglede.

Predstavnik “lokalcev” Milan Ozimič pa spomni, da je veto pravzaprav “brezpredmeten, glede na to, s kakšno večino je bil zakon sprejet v državnem zboru. Samo podaljšuje lahko čas uveljavitve zakona.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.