Slovenija
130 ogledov

Uporaben trik: Kako hitreje zapreti vrata dvigala?

Dvigalo Profimedias
Če menite, da je stikalo za zapiranje vrat dvigala trik, vedite, da obstajajo tudi drugi načini, kako lahko pospešite stvari.

Mnogi se sprašujejo ali stikalo za zapiranje vrat v njihovem dvigalu sploh deluje, ker običajno deluje tako, da se zapiranje ne pospeši, tudi če nanj pritiskate. Ne gre za placebo učinek, trdijo pri podjetjih, ki proizvajajo dvigala. Pravijo, da stikalo deluje.

Zato se postvljajo vprašanja, zakaj ne deluje, ali se nam zdi, da ne deluje. Pri tovrstnih stikalih lahko traja več časa, da se sistem zažene, zato nimate občutka, da se je dvigalo prej premaknilo. Drugi razlog, ki ga navajajo, povzema pa Business Insider, je, da je morda stikalo pokvarjeno, tretji pa je, da je namenjen le za nujne primere in deluje le s pomočjo zagonskega ključa.

Obstaja še en način

Dobra novica pa je, da obstaja način, kako pospešiti zapiranje vrat. Če se ustavite v nadstropju v katerem nihče ne vstopi in izstopi iz dvigala, bo dvigalo stalo na mestu in čakalo na "akcijo."

Roko pomolite iz dvigala, da bi sprožili senzorje in jo hitro odmaknite spet nazaj. Dvigalo bo sklepalo, da je nekdo izstopil, vrata pa se bodo samodejno zaprla, pojasnjujejo pri Business Insiderju.

Komentarjev 1