Slovenija
1806 ogledov

Uprava Gorenja se seli v Ljubljano

Tovarna Gorenje. Gregor Katič
V skupini Gorenje, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, se nadaljujejo postopki integracije v globalno organizacijo in s tem preoblikovanja skupine. Tako je predvidena ločitev proizvodnega dela podjetja v Velenju od upravnega dela podjetja, ki bo imelo sedež v Ljubljani, kjer korporacija ustanavlja podjetje Hisense Europe.

Prilagoditev organizacijske strukture novemu poslovnemu okolju, znotraj katerega Gorenje deluje kot del korporacije Hisense, zahteva nadaljnjo optimizacijo učinkovitosti ter vitkejšo, funkcijsko organizacijo skupine Gorenje, v celoti usklajeno z organizacijo skupine Hisense, so danes sporočili iz Gorenja.

Zaključni koraki integracije po navedbah Gorenja zajemajo tudi ločitev proizvodnega dela Gorenja od upravnega dela podjetja, vzpostavitev skupnih regijskih servisnih in storitvenih centrov ter združevanje prodajnih poslovnih enot v tujini.

V Ljubljani sedež za vse operacije v Evropi

Korporacijske podporne funkcije za celotni evropski del skupine Hisense bodo sodile pod podjetje Hisense Europe s sedežem v Ljubljani. Hisense bo s tem, kot je napovedal že ob prevzemu, v Sloveniji vzpostavil sedež upravljanja za vse svoje operacije v Evropi, medtem ko bo družba Gorenje obsegala le proizvodnjo v Velenju in hčerinske družbe.

Zaposleni, katerih delovna mesta so vezana na upravo, bodo v prihodnje zaposleni v podjetju Hisense Europe, kljub temu pa bodo nekatere funkcije ostale na lokaciji v Velenju, navajajo v Gorenju.

"Zaradi neugodne situacije na trgu dela in težav s pridobivanjem ustreznih kadrov bomo, da bi obdržali čim več delovnih mest, vzpostavili nekatere skupne funkcije tudi na lokaciji v Velenju ter jih organizirali kot skupne storitve in kompetenčne centre za vso Evropo oz. skupino Hisense, te iste funkcije pa ukinili v drugih državah, kjer so z njimi povezani stroški višji," so zapisali v Gorenju.

Regijsko bodo organizirali tudi klicne centre, in sicer na štirih lokacijah za vso Evropo, prav tako bodo dokončali združevanje Gorenjevih in Hisensovih poslovno-prodajnih enot po posameznih trgih v Evropi in v nekdanjih sovjetskih republikah (regiji CIS), ki bodo po posameznih trgih odslej tudi s pravnega vidika eno podjetje, so še navedli v Gorenju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • softundsicher 13:13 29.oktober 2019.

    Jutranji zastoji na relaciji Lukovica - LJ se bodo spet povečali. Nekaterim pa še vedno ne kapne...in bodo težave reševali s širitvijo avtocest.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 12:48 29.oktober 2019.

    Sami lopovi, denar ostaja izven Slovenije.Tukaj pa fehtajo državno pomoč.

  • MK 12:27 29.oktober 2019.

    Še več šihtov iz fukoncev v Ljubljano