Slovenija
116 ogledov

Uprava Toma se še odloča

Gregor Hieng, pooblaščenec skupine sedmih delničarjev, (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Skupščina. Usoda Toma znana v torek. Zadnja dokapitalizacija ni uspela.

Na včerajšnji skupščini lastnikov mokronoške družbe Tom so sklenili, da vplačnikom vrnejo denar zaradi neuspele dokapitalizacije, ki je potekala zadnje leto in pol. Jasna usoda družbe bo znana 14. decembra. Do takrat se mora uprava izreči o predlogu stečaja, ki so ga novembra na novomeško okrožno sodišče vložili zaposleni.

Novo podjetje
Puščava 8. Na tem naslovu, na katerem je deloval Tomcommerce, ki je v stečaju, je bilo ustanovljeno podjetje Avatom. “A brez mojega soglasja, kajti sem 50-odstotni lastnik,” je povedal Dušan Skerbiš. Ker soglasja k ustanovitvi podjetja na tem naslovu ni dal, se bo pritožil.

Denarja ni
Pri dokapitalizaciji gre za slabih 400 tisočakov. “Vprašanje je, kaj se bo zgodilo, če bo začet stečajni postopek, ker denarja ni,” je izpostavil Gregor Hieng, pooblaščenec sedmih delničarjev. Denar naj bi šel v stečajno maso, tako naj bi vplačnike doletela enaka usoda kot druge upnike, je povedal Bruno Gričar, predsednik uprave.

Iščejo argumente
Skupščina se je seznanila tudi s predlogom stečaja. “Če v nekaj dneh ne bomo imeli konkretnih razlogov, začetku stečajnega postopka ne bomo ugovarjali,” je izpostavil Gričar. Delničarji, ki jih je na skupščini zastopal Hieng, pa so povedali, da bi bilo od uprave pošteno, da stečaju ne nasprotuje. “Delavci niso nič krivi. Niso sodelovali ne pri upravljanju, ne pri vodenju, ne pri naložbah, ampak so le izvajali naložena dela,” so med drugim izpostavili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.