Slovenija
6 ogledov

Ura za ministre ne velja

Tudi minister Gregor Golobič je na sejo vlade zamudil. Žurnal24 main
Zadnji teden se je pokazalo, da vladno omizje zamuja z uresničevanjem lastnih sklepov. V četrtek pa so nekateri zamujali celo na sejo vlade.

Ministri Zlata Ploštajner, Majda Širca, Gregor Golobič, Igor Lukšič, Borut Miklavčič in generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl, ki skrbi za izvedbo sej vlade, so imeli v četrtek očitno pomembnejše obveznosti od vodenja države.

Država je v recesiji, številne napovedi vladnih ukrepov in reform pa kažejo na resnost razmer. Minuli teden je ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs na posnetku, ki je "pobegnil" v javnost, opozarjala, da vlada zamuja celo z uresničevanjem lastnih sklepov.

Zamude so stalnica
Res pa je, da današnje zamude ministrov sploh niso nič posebnega. Kajti z zamudo na Gregorčičevo sleherni četrtek prihaja vsaj nekaj ministrov.

Pozen prihod je pojasnil le Lukšič; zadržal naj bi ga sestanek na zavodu za šolstvo.

Sicer pa je bilo v četrtek med prihodi ministrov na Gregorčičevi še posebej živahno. Le nekaj metrov od vstopa v poslopje, kjer v šestem nadstropju vsak četrtek zasedajo ministri, je namreč premier Borut Pahor sprejel predstavnike sindikatov Mure.

Vladno zasedanje je zato sprva vodil minister brez resorja, odgovoren za razvoj in evropske zadeve, Mitja Gaspari.

Zasačeni
Ministrom je čas merila ura na zgradbi NLB nasproti vlade.

Igor Lukšič © Žurnal24

 
Učenci, ki zamujajo v šolo, dobijo neopravičene ure. Minister Igor Lukšič je s štiriminutno zamudo šele izstopil iz avtomobila.

Borut Miklavčič je zadnji teden na vladni seji manjkal. Je dopustoval. Očitno je še dopustniški, včeraj je že do vhoda prišel s petminutno zamudo.

Milan M. Cvikl © Žurnal24

 
Ministrica Majda Širca in generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl sta zamudila usklajeno. Ko je ona izstopala iz avta, je on prečkal zebro, ki jo je pred časom naročil sam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.