Slovenija
65 ogledov

Uradno: Kranjski župan je nesrečo povzročil pijan

boštjan trilar mediaspeed
Policisti so tudi uradno potrdili, da je kranjski župan, ki pa ne želi odstopiti, nesrečo s službenim vozilom povzročil vinjen.

"Rezultati analize so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo," je za STA danes pojasnil Milan Jakovljevič s Policijske uprave Kranj, ki pa stopnje alkoholiziranosti povzročitelja nesreče ni mogel razkriti. Zbiranje obvestil in dokazov za utemeljevanje suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa še poteka.

Kot je znano, je kranjski župan Boštjan Trilar  pred dvema tednoma s službenim avtom povzročil nesrečo, po tem pa naj bi odklonil alkotest, skušal prikriti okoliščine nesreče ter se do policistov vedel nespoštljivo.

Župan je po dnevu molka le stopil pred kamere in povedal, da "svoje neprimerno ravnanje iskreno obžaluje in se iskreno opravičuje vsem", a da ne bo odstopil, saj naj bi mu svetniki ponudili novo priložnost. Dva meseca pa naj bi na območju Kranja opravljal družbeno koristno delo, nato bodo svetniki o njegovem delu odločali vnovič.

A za razliko od njegovih svetnikov, so ostali koalicijski partnerji manj popustljivi. Iz koalicije s kranjskim županom Boštjanom Trilarjem sta izstopili NSi in Desus. "Za Kranj ni dobro niti če gre niti če ostane. Slovenska volilna zakonodaja žal nima mehanizma za odpoklic župana, zato mora biti ta odločitev njegova," poudarja Marjan Bajt iz NSi. SMC je medtem zahteval sklic izredne seje, ki bo na dnevnem redu predvidoma to sredo.

Komentarjev 9
  • sprehajalec 23:31 03.marec 2016.

    Nov izpit ga že čaka v predalu ene od Kranjskih avto šol, pa potrdilo o tistem opravljenem tečaju, s katerim ti zbrišejo točke. Vse rešeno.

  • sprehajalec 23:29 03.marec 2016.

    Naštej eno obljubo Cerarja, ki jo je uresničil? Zmanjšanje stroškov samouprave, zmanjšanje Javne porabe, moralnost, etičnost. Je pa ena, ki jo je uresničil, zmanjšanje števila brezposelnih. vendar Avstrija na drugi strani beleži največjo rast gastarbajterjev iz Slovenije. Največ med vsemi, ...prikaži več 600% rast v štirih letih.\s\sSamo, sedaj je nova taktika, delaš se upokanega, komu mar.

  • h3o 22:04 03.marec 2016.

    nagrada, ne kazen,kaznuje se poštenjake