Slovenija
14 ogledov

Uran do nadaljnjega ostaja v bolnišnici

Zakaj je ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran odstopil prav zdaj? (Foto: Žurnal24 main
Nadškof Anton Stres poudarja, da je bil Alojz Uran premeščen, da bi zaščitili njegovo ime. Svari pred razdori v Cerkvi, ki bi škodovali instituciji. Uran sicer do nadaljnjega ostaja v bolnišnici zaradi težav s srcem.

Nadškof Anton Stres je poudaril, da je bil Alojz Uran v Trst premeščen zato, da bi ohranili njegovo dobro ime in se novice o domnevnem očetovstvu, ki jih Uran vztrajno zanika, poležejo.

Nikakor pa ne gre za izgon, kot so poročali nekateri mediji in kot so napačno dejali nekateri pripadniki Cerkve, je bil v intervjuju za Družino oster Stres. "Ta beseda, ki je izšla celo iz cerkvenih krogov, močno zavaja in je v največji meri kriva za nelagodje in ogorčenje nekaterih vernikov. Tisti, ki so jo prvi uporabili in 'lansirali', so krivi za nastali razdor in povsem neutemeljen gnev, ki ga je ta beseda povzročila," je dejal.

Stres ob tem poudarja, da je bolj kot kadarkoli treba ohraniti enotnost Cerkve. "Rotim vse člane Cerkve, duhovnike in laiške vernike, varujmo enotnost Cerkve kot eno najdragocenejših dediščin, ki so nam jo zapustile prejšnje generacije in jo obvarovale v povojnih časih, neprimerno hujših zanje in za vso Cerkev," poziva.

Zato je oster do vseh, ki zbirajo podpise v njegovo podporo in govorijo o protestih. "Zavzemajo se za varovanje dobrega imena (Urana, op. a.), kar je lepo in prav, pri tem pa jim ni mar dobrega imena drugih ljudi v Cerkvi," je kritičen in dodaja, da je prav Cerkev prva, ki želi zaščititi dobro ime Urana.

Komentarjev 1
  • dragec 08:37 02.avgust 2012.

    Rode - Janša - dva glavna mešetarja.