Slovenija
37 ogledov

Uran v bolnišnici zaradi težav s srcem?

Alojz Uran je pozval k človečnosti in sočutju med ljudmi. (Foto: Ivan Župič) Žurnal24 main
Upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran je bil zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja sprejet v UKC Ljubljana, kjer potekajo različne preiskave, piše na spletni strani Nadškofije Ljubljana.

Kot so še zapisali, je Urana v ponedeljek popoldne obiskal ljubljanski nadškof Anton Stres, oba pa prosita vernike, naj molijo za njegovo zdravje.

"Zdravstveno stanje naj bi se mu zelo poslabšalo v zadnjih dneh. Imel naj bi hude težave s srcem, zaradi česar je lečeči zdravnik odredil takojšnje zdravljenje na intenzivnem oddelku," pa je pred tem poročal Reporter.

Težave z zdravjem je imel že poleti leta 2009, pozneje je bil zaradi težav s srcem tudi hospitaliziran. Kot so takrat pojasnili v tiskovnem uradu ljubljanske nadškofije, so opravljene preiskave pokazale delno oslabelost srca, čemur je sledila ustrezna terapija. Uran je delo po končanem zdravljenju sprva nadaljeval, kmalu zatem pa je odstopil s svoje funkcije ljubljanskega nadškofa.

Izgon iz države

Uran je bil v zadnjem tednu zaradi izgona iz Slovenije v središču domače javnosti. Informacijo o dekretu Kongregacije za škofe v Rimu, da mora Uran čim prej zapustiti Slovenijo, je v nedeljskih Oznanilih župnije Sv. Jakob ob Savi 22. julija objavil tamkajšnji župnik Vlado Bizant, ki je tudi Uranov sorodnik.

Ljubljanski nadškof Anton Stres in Uran sta navodilo Vatikana o začasnem Uranovem umiku iz Slovenije potrdila minulo sredo.

Vzrok za umik Urana, ki se seli v Trst, je domnevno očetovstvo.

Komentarjev 13
  • dd 11:17 01.avgust 2012.

    Jaz in moja okolica, zagotovo ne podpiramo te pokvarjene duhovščine. S kakšno moralo pa pridigajo na prižnici ljudem o poštenju, celibatu, čistosti, grehu,... Sam pa ima na vesti večletno prešuštvo, večletne laži o svojih otrocih, pokvarjeni morali,...

  • xy 09:14 01.avgust 2012.

    Uran drži se, čeprav te farški "dobrmani" v podobi Rodeta in njemu podobni podijo in preganjajo z domače zemlje, kot so za časa fašizma preganjali mnoge zavedne slovenske duhovnike. Ne pusti se jim. Tako verni kot neverni Slovenci te podpiramo, ...prikaži več te spoštujemo in ti želimo čimprejšnje okrevanje.

  • YaKo 00:13 01.avgust 2012.

    NE zokiju in hišanu !, sicer pa + za komentar