Slovenija
1362 ogledov

Urbanija na sodišču zaradi razžalitve, zagovarja ga Matoz

Uroš Urbanija Saša Despot
Zasebna kazenska tožba zoper Uroša Urbanijo.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani je danes potekal predobravnavni narok v zadevi zasebne kazenske tožbe, ki so jo novinarji portala Necenzurirano zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja razžalitve vložili proti direktorju TV Slovenija Urošu Urbaniji. Ta je lani na omrežju Twitter portal označil za "mafijsko zgodbo" in "kriminal".

"Tole od Necenzurirano je čedalje hujša mafijska zgodba. Kriminal na kriminal," je po poročanju portala v začetku lanskega februarja takratni prvi mož vladnega urada za komuniciranje Urbanija objavil na družbenem omrežju Twitter. Isti dan je novinarjem medija očital še vpletenost v "očitno dokazane mafijske posle", zato so proti Urbaniji vložili zasebno kazensko tožbo, so poročali.

Urbanija: Ne bodo me prestrašili

Urbanija je danes v odziv na sojenje na omrežju Twitter zapisal, da se veseli, da se razkrije vse, kar se je v državi tako ali drugače prikrivalo. Če po odločitvi Ustavnega sodišče vlada meni, da me bo preko svojih nameščencev kot direktorja TVS prestrašila, se krepko moti, je zapisal.

"Žal danes z Necenzurirano niso niti poskušali dokazati, da ne poslujejo mafijsko," je zapisal in izrazil upanje, da bo generalna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković razkrila, zakaj ji je predsednik vlade Robert Golob v prejšnji vlogi prek podjetja kot neodvisni novinarki nakazal več kot 100.000 evrov ter da bodo razkrili, zakaj so imeli blokirane račune in jih odpirali v tujini.

"Gospa Vuković, ki toži, sploh na sodišče ni prišla. Da je stvar še bolj bizarna. V svoji tožbi navaja različne naslove, kje živi, tako da niti sodniku ni bilo jasno, kaj je sedaj s tem," je zapisal na Twitterju. Na omrežju pa je dodal še, da se je sojenju izognil tudi novinar portala Necenzurirano Tomaž Modic, prišel pa je urednik in novinar portala Primož Cirman, ki "ni nič pojasnil, samo moje priče je želel izločiti," je zapisal Urbanija.

Urbanijo zastopa Matoz

"Gre za to, da je Urbanija v svoji izjavi šel bistveno predaleč, posegel v kazensko pravno varovane dobrine in moje stranke označil kot mafijce oziroma ljudi, ki se poklicno ukvarjajo s kriminalom v smislu trgovine z mamili, orožjem, nasiljem in tako naprej," je o današnjem dogajanju povedal zagovornik portala Necenzurirano Jernej Radeža.

Pomembno je izpostaviti, da je obdolženi dejanje storil z dvema tvitoma istega dne, kar v bistvu kaže na njegov trdovraten namen, da obračunava in žali moje stranke, je povedal Radež. Dodal pa je še, da sta danes obe stranki prek svojih pooblaščencev predlagali dokaze, ki naj se izvedejo na glavni obravnavi in svoje priče, ki se bodo še zaslišale.

Urbanijo pa v postopku zastopa Franci Matoz, v širši javnosti znan kot dolgoletni odvetnik Janeza Janše in SDS, ki je v ugovoru na tožbo zapisal, da se zapisi Urbanije niso nanašali na urednika in novinarje portala, ampak na sam spletni portal, so še zapisali na Necenzurirano.

nasilje, razmerje, toksičnost Slovenija Slovenija Bivši policist, nato ugledni uslužbenec Banke Slovenije, umoril ženo otrok deklica jok Slovenija Primer odvzema otrok: Otroci sredi noči pobegnili od očeta k mami

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 12:46 24.februar 2023.

    To je prava Kurbarija .

  • Kmodri 23:05 23.februar 2023.

    Urbanija na S(D)S kader.

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 22:27 23.februar 2023.

    Urbanija je pa res gnoj od človeka. Upam, da bo zbolel za rakom na plučih in v mukah crknil!