Slovenija
5402 ogledov

Urednica sporočila, ali bo Marcel Štefančič še vodil oddajo

Novice: RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Urednica Studia City se je Štefančiču zahvalila za njegov prispevek k ureditvi in umiritvi stanja ter zaščiti interesov oddaje in zavoda RTV Slovenija. Civilna družba z novo peticijo.

"Konec političnemu obračunavanju, Marcel naj ostane," se glasi peticija Inštituta 8. marec.

Nedavno so sicer že zbrali več kot 40.000 podpisov za neodvisno in kritično javno RTV. "Naše sporočilo je bilo jasno: ne dovolimo poseganja v nacionalno televizijo, ne dovolimo političnega vmešavanja in manipulacij. Želimo si neodvisnega, razmišljujočega in profesionalnega novinarstva v službi javnosti."

Zdaj so "morali v novo peticijo."  Tik pred prvomajskimi prazniki je namreč vodstvo brez pojasnil zavrnilo podaljšanje pogodbe Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City.

Štefančič bo vodil oddajo, vendar brez plačila

Urednica oddaje Televizije Slovenija Studio City Alenka Kotnik je dopoldne sporočila, da sta z voditeljem Marcelom Štefančičem sklenila dogovor, da bo do ureditve razmerij oz. največ tri mesece oddajo vodil, ne da bi za to prejel plačilo. S tem bo omogočil, da oddaja normalno poteka naprej in da ne pride do nepopravljive škode za RTV Slovenija, je dodala.

Dogovor sledi več pogovorom, ki jih je Kotnikova v preteklih dneh opravila s Štefančičem. Ob tem se je urednica Studia City Štefančiču zahvalila za njegov prispevek k ureditvi in umiritvi stanja ter zaščiti interesov oddaje in zavoda RTV Slovenija.

scena29.06.09, studio city, marcel stefancic, rtv, ljubljana, intervju, foto: ni | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan
Tik pred prvomajskimi prazniki je vodstvo Televizije Slovenija po poročanju medijev brez pojasnil zavrnilo podaljšanje pogodbe Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City. Drugima dvema honorarnima sodelavcema oddaje je vodstvo pogodbe podaljšalo.

"Odgovorni urednici Jadranki Rebernik sem poslala elektronsko pošto z vprašanjem, zakaj je bila pogodba zavrnjena, če jo moramo kakorkoli popraviti, če je bilo kaj narobe v sami pogodbi, ampak odgovora še nimam," je pred dnevi za radio dejala Kotnikova. Ob tem je izpostavila, da je Studio City blagovna znamka RTVS in Marcel Štefančič njen prepoznavni voditelj.

Komentarjev 50
  • molka 18:20 02.maj 2022.

    zaprite to svinjarjo od rtv

  • eminenca 17:50 02.maj 2022.

    zakaj 8.marec ne začne s peticijo za več kot potrebno delitev rtv na komercialni in infrastrukturni del... nobena vlada tega ni sposobna, pa naj začne nevladna organizacija... rtv naj postane eden od programov v shemi operaterjev in naj se ga ...prikaži več njim plačuje, vsak, kdor hoče, pa naj bo levičarski če hoče, vsak naj gleda tisto kar hoče in naj zato plača, ampak to se seveda žal ne bo zgodilo ker rtv ostaja trdnjava takšna kot je, nepravična z neuravnoteženim komercialnim program, ki spada na trg

  • ico8 17:39 02.maj 2022.

    A kdo ve, ce se bajsa oglasa iz "njujorka"(sivilja*) ali iz Rog nadomestnega home offica pod savskim mostom!?